Viral

Sebak, 6 Bulan Tak Berjumpa Dengan Keluarga, Akhirnya Anak ‘Pergi’ Sel3pas Ditldurkan.

Sebak dan pilu dengan apa yg berlaku sudah Iama dia tak balik menj.enguk ibu dan ayahnya dikampung atas sebab kekanGan perjaLanan dlm Plan PemuLihan Negara (Fasa PPN) yg mana negeri Kedah masih dlm fasa satu dan tak diben.arkan rentas daerah ketika itu.

Pada 24 Sept lepas Puan Yanty mem.uat naik sta.tus dilaman media s0sialnya memOhon d0a buat Mak su ( Suzaida Hashim) yg berta.rung nya.wa di lCU HSB.

SeJak diraw.at hari ke hari keSihatan semakin meros0t, mengikut rakannya Puan Yanty, Mak Su yg dipanGGilnya mula dimaSukan ke Unit Rwatan Rapi lCU HSB utk dit!durkan kerana 0ksigen dlm badannya semakin menurun.

Assalamualaikum semua, mohon dOakan utk Suzaida binti Hashim (pengasvh Nuha Medina) yang kini berada di lCU H0spital Sultanah Bahiyah. Beliau sekarang sudah dit!durkan.

Sem0ga siapa yg sedang baca ini dan diu.ji dengan kesak!tan ketika ini, Allah Ya Mujib, Yang Maha MemakbUIkan Doa akan makbuIkan doa-doa semua.

Allah Ya Syifa, Allah Yg Maha MenYembuhkan akan banTu serta sembuhkan segala penyak!t kita Insha Allah. Sama-sama kita semua aminkan, mana tahu asbab kita aminkan, Allah makbu.lkan doa kita semua. Amin Insh Allah.

Namun pada kees0kan harinya Puan Yanty memakLumkan Mak Sunya sudah ‘pergi’ buat seLama-lamanya ketika dira.wat di lCU seLepas dit!durkan.

HiL.ang sudah der!ta Mak Su katanya namun sampai kesudah dia tak dapat balik ke kampung menjenguk kedua ibu-bapanya ini lah perJaLaan hidup Mak Su penuh kesed.ihan ak!bat Pandemik CVID-19 ini.

Anak saudaranya Bella turut memvat naik khabar dvka perjaLanan akhir arW.ah Mak Menakan nya ini. SeLamat jalan buat buat mak menakan maksu eda, Allahu sedih dengn nasib dia, Enam bulan berJauhan dengn mak ngn ayah dia, Tidak boleh baLik atas alaSan kerja dan rentas daerah.

Sama-sama kita semua d0akan seLuruh insan yg mengenaLi arw.ah dan keluarga arw.ah sabar dengan apa yg berlaku, Yang Maha Esa lebih sayangkan Mak Su jena.Zah diuruskan oleh Unit Khas Van JenaZah Cawangan Kedah.

Sama-sama kita semua sedekahkan Al-Fatihah buat arw.ah Suzaida Hashim 1983-2021.

Sumber : mt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *