Semasa

” Saya Akan Ditldurkan, Maafkan Semua” – Sebak, Akhlrnya Nizam ‘Pergi’ Selepas 4jam Muatnaik St4tus Di Faceb00k.

“Saya akan ditidurkan, maafkan semua.” Itu han.taran tera.khir dimu.atnaik Muhammad Hanizam Azman, 30, di Faceb00k (FB) sebelum dia menin.ggaI du.nia aki.bat jan.gkitan C0vld-19 di H0spital Sultan Abdul Halim (HSAH), semalam.

Allahya.rham menin.ggal du.nia empat jam selepas memu.atnaik hant.aran itu dengan ramai rakannya masih menin.ggaIkan k0men tan.pa mengetahui dia sudah pergi buat seIama-Iamanya.

Muhammad Hanizam atau lebih mesra dipanggil Angah dalam kalangan keluarga serta rakan adalah se0rang penyanyi dan mendapat tempat ketiga dalam pertandin.gan Bintang AsIi Remaja Kebangsaan 2009.

Allahya.rham juga pernah din0batkan sebagai j0han Bintang AsIi Remaja kateg0ri lelaki yang dianjurkan Jab.atan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) Kedah pada 2014.

Sepupunya, Khairul Hairuzi Osman, 36, berkata, peme.rgian Angah sangat dirasai kerana mereka berdua memang rapat sejak kecil namun dia re.da dengan segala tak.dir yang ditentukan.

Menurutnya, dia dan Allahya.rham tinggaI bersama kerana rumah mereka di Kampung TeIuk Nipah, Kuala Muda berha.mpiran selain mempunyai ikatan keluarga.

“Arw.ah se0rang yang rajin bekerja, selain menerima undangan menyanyi saya dan Angah juga turut menjalankan perniagaan kedai makan di kampung.”

“Malah, arw.ah juga cukup mesra dengan semua orang dan tidak pernah berkira langsung untuk menghulurkan ban.tuan sekiranya saya atau rakan dalam kesusa.han,” katanya.

Menurutnya, dia dan Allahya.rham ada memelihara se0rang anak angkat lelaki yang kini berusia dua tahun dan sebelum menin.ggaI du.nia arw.ah berpesan supaya menjaga anak angkat itu dengan baik.

“Arw.ah yang masih bujang itu anak kedua daripada lima beradik dan semua ahli keluarganya dija.ngkiti C0vld-19 dengan ada antara mereka masih menjalani kuara.ntin.

“Semua ahli keluarga sudah dimak.lumkan peme.rgiannya kecuali ibu arw.ah kerana dia masih dira.wat menggunakan ban.tuan 0ksigen,” katanya.

Menurutnya, mereka kali tera.khir bertemu selepas dia menghantar arw.ah yang mengadu tidak boleh berna.fas ke HSAH tiga hari sebelum itu.

Sumber : hm / cm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *