Semasa

Sajaat Ditahn? “Menangis Betul2 tu ” Rakamn Kena Ga rii Tersee bar

Sebut sahaja nama Sajat Kamaruzzaman, pasti semua sudah mengenali usahawan kosmetik yang sering dilanda kontr0versi ini.

Malah, semalam viral satu video di media sosial memaparkan Sajat telah diga ri.

Menerusi vide0 pendek berdurasi 0:15 saat yang dikongsikan di akaun TikTok Rudyaj01 memaparkan usahawan kosmetik ini sedang membuat Live di Instagram miliknya iaitu Nuvrsa jat23.

Tetapi lain pula yang jadinya apabila melihat pergelangan tangan Sajat seakan ‘dig ari’. Bukan itu sahaja,

rata-rata para peminat dan pengguna media sosial yang menonton live tersebut agak terkejt dengan insiden yang berlaku.

Malah mereka tertanya-tanya apakah punca sebenar dan kesalahan yang dilakukan oleh Sajat sehingga dia dig ari.

Walaupun begitu, tidak dapat dipastikan kesahihan dan kejadian sebenar yang berlaku.

Difahamkan, gambar terakhir yang dimuatnaik oleh Sa jat di Instagram adalah 2 hari yang lalu sementara di IG Story adalah 22 jam yang lalu.

Namun, sehingga kini tiada posting terbaru yang dibuat oleh usahawan kosmetik ini.

Sumber: Rudyaj01

kredit : Media Bawang

USAHAWAN kosmetik, Nur Sajat diperintah membayar ganti rugi sebanyak hampir RM200,000 kepada bekas stokis syarikatnya, OWA Resources.

Mahkamah Tinggi Shah Alam pada Rabu membuat keputusan meningkatkan bayaran ganti rugi dan kos apabila mendapati Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman, 35, melanggar kontrak perniagaan.

Menurut Pengasas OWA Resources, Nurwati Hussin keputusan terbaharu itu telah memulihkan imej, jenama dan reputasi syarikatnya.

Peguam Nurul Hafidzah Hassan (kiri) berpuas hati dengan keputusan Mahkamah Tinggi Shah Alam membabitkan kes saman terhadap Sajat.

“Hakim Mahkamah Sesyen mengadili ganti rugi dan kos kepada kami awal tahun ini, tetapi kami merayu ke atas dua perkara termasuk kos yang tidak diberikan oleh mahkamah itu kerana kes ini melibatkan kos yang begitu tinggi.

“Kami berpuas hati Mahkamah Tinggi Shah Alam bersetuju bahawa perkara yang dituntut itu benar.

“Sudah lama perjalanan kami di mahkamah bagi mencari keadilan… keputusan hari ini mengakhiri krisis perundangan, ekonomi dan reputasi syarikat kami,” kata Nurwati.

Sementara itu peguam yang mewakili plaintif, Nurul Hafidzah Hassan berkata, sebelum ini Mahkamah Sesyen meluluskan RM15,000 kepada anak guamnya bagi dua daripada empat ganti rugi yang difailkan pihaknya.

“Sudah tentu kami gembira untuk anak guam kerana berjaya mendapat apa yang mereka mahukan dan untuk mereka terus berniaga dengan reputasi yang tetap kukuh.

“Adalah penting bagi mereka untuk memiliki reputasi yang baik dalam industri ini setelah mereka digambarkan seolah-olah adalah penjenayah, ” kata Nurul Hafidzah.

Untuk rekod, syarikat OWA Resources mengemukakan saman terhadap Sajat berikutan syarikat miliknya, Nur Sajat Aesthetic Sdn Bhd kerana gagal membekalkan produk bengkung dan ‘girdle’ yang sudah ditempah dan dibayar oleh stokis.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Sumber : transformasipw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *