Semasa

Remaja Lelaki M4ut H4ncur Sep4ruh Badan DigiLls Kereta Api

GUA MUSANG : Se0rang remaja lelaki m.aut selepas sepa.ruh badannya han.cur aki.bat digi.lis kereta api dan dise.ret sejauh kira-kira 30 meter di atas jamb.atan berha.mpiran Kampung Ti0ng, di sini hari ini.

Dalam keja.dian pu.kul 5.30 pagi itu, Mohamad Azwan Syhmin Md. Yusoff, 18, diperc.ayai tidur bersama se0rang lagi rakan di atas jamb.atan sebelum digi.lis kereta api yang dalam perjal.anan dari Kuala Lipis ke Tumpat.

Ketua Polis Daerah Gua Musang, Superint.enden Sik Choon Foo berkata, rakan ma.ngsa yang tidur bersamanya bagaimanapun terj.aga ketika kereta api mengha.mpiri dan sempat menyela.matkan diri.

“Pemandu kereta api terb.abit dikatakan sudah membu.nyikan h0n, namun ma.ngsa tidak bangun. Hasil peme.riksaan menda.pati separuh badan ma.ngsa telah han.cur kerana dilan.ggar kereta api.

“Jarak tempat ma.ngsa tidur dengan m.ayatnya diju.mpai lebih kurang 30 meter. Susulan keja.dian itu, pema.ndu telah mak.lumkan keja.dian kepada Kereta Api Tanah Melayu Berhad (KTMB) dan pihak p0lis untuk tinda.kan la.njut,” katanya di sini hari ini.

Choon Foo berkata, kes itu diklasifik.asikan sebagai ma.ti meng.ejut.

Beliau menasihatkan penduduk yang tin.ggal berha.mpiran landasan kereta api agar sentiasa berwasp.ada dan tidak menjadikan kawasan itu sebagai tempat mele.pak atau tidur pada waktu malam.

Dalam masa sama katanya, ibu bapa juga harus mema.ntau kesel.amatan anak atau ahli keluarga masing-masing.

Sumber : utus4n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *