Hiburan

“PM boleh pergi sana macam tu je” Sweet Qismina Pers0al Lawatan PM Ke Ind0nesia, Luah Abang Sendiri Lama Terpisah Dengan Istri

Seperti yang kita semua sedia maklum, kerajaan kini masih lagi menutup pintu sempadan negara dan melarang rakyat untuk membuat sebarang penerbangan ke luar negara disebabkan penul4ran w4bak C0V1D 19 yang masih belum reda.

Pun begitu, hari ini, Perdana Menteri kita, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah terbang ke Indonesia untuk bertemu dengan presiden republik tersebut, Joko Widodo atas urusan rasmi.

“Mana adil macam ni” 

Walau bagaimanapun, lawatan rasmi PM ke Indonesia telah dipersoalkan pelakon muda, Sweet Qismina yang merasakan perkara ini tidak adil buat rakyat Malaysia yang lain memandangkan negara masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

 

My brother lama tak jumpa wife dia in Indonesia. Since last year. And baru kahwin. Yet our prime minister boleh pergi sana macam tu je. Should ask him to bring my brother too. Mana adil macam ni.

— FarhannaQismina (@Sweetqismina) February 4, 2021

Menurut Sweet Qismina, abangnya dan isteri sudah lama terpisah sejak tahun lepas lagi kerana penutupan sempadan negara semenjak C0V1D 19 meledak di negara ini. Malah abangnya juga baru saja berkahwin.

My brother lama tak jumpa wife dia in Indonesia. Since last year. And baru kahwin. Yet our prime minister boleh pergi sana macam tu je.

“Should ask him to bring my brother too. Mana adil macam ni.”

“Urusan kerajaan berbeza dengan urusan peribadi, harap saudari faham” 

Tweet Sweet mendapat pelbagai reaksi daripada netizen, namun kebanyakannya meminta pelakon ini untuk memahami dahulu apa maknanya dengan lawatan rasmi berkaitan urusan kerajaan dengan lawatan berunsurkan peribadi.

 

Apa-apapun harapnya, abang Sweet dapatlah bertemu dengan isterinya tak lama lagi. Kesian juga tu dah lama terpisah. 

Sumber : LM / kakijalan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *