Keluarga

Pilu, Tr4gedi Tiga Beranak M4ut Nah4s Di Kuala Selang0r.

TIGA beranak m.aut, manakala seorang kri.tikal selepas terba.bit dalam kemala.ngan memba.bitkan tiga kenderaan di Kilometer 37 Jalan Klang-Teluk Intan, dekat Kuala Selangor, malam tadi.

Dalam keja.dian 10.45 malam itu, ma.ngsa, Anni Kholilah, 42 serta dua anak perempuannya, Nurkhalisah Ali Yusri, 24 dan Nur Syafiqah Ali Yusri, 17, masing-masing yang menaiki H0nda City ma.ut di l0kasi keja.dian.

Pemandu pacuan empat Nissan Fr0ntier berusia 40 tahun pula dilap0rkan kri.tikal dan dihantar ke H0spital Tanj0ng Karang (HTK) sementara pemandu kereta Per0dua Viva berusia 24 tahun tidak ced.era.

Ketua Polis Daerah Kuala Selangor Superintendan Ramli Kasa berkata, sias.atan di tempat keja.dian mendapati Nurkhalisah yang memandu H0nda City dari arah Tanjong Karang menuju ke Pelabuhan Klang.

Katanya, pemandu Nissan Frontier pula memandu dari Klang menghala ke Kuala Selangor.

“Tiba di l0kasi, Nissan Frontier terba.bit dipercayai masuk ke haluan bertenta.ngan dan berte.mbung dengan Honda City.

“Kemudian, Perodua Viva yang berada di belakang Honda City menge.lak kenderaan yang kemala.ngan itu dan melan.ggar bahagian sisi hadapan kanan Nissan Frontier,” katanya, hari ini.

Ramli berkata, kemala.ngan mengaki.batkan tiga ma.ngsa di dalam Honda City itu menin.ggal dunia, manakala pemandu Nissan Frontier berada dalam keadaan kri.tikal di HTK.

“Semua ma.ngsa dibawa ke HTK dan be.dah sia.sat dijalankan 1.30 pagi hari ini.

“Ke.s disia.sat mengikut Sek.syen 41 (1) Ak.ta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

 

Sumber : w0wberlta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *