Semasa

Pilu, Suami M4ut, lsteri Dan Dua Anak Cedera Kereta Terbab4s Ke Dalam L0ngkang.

KAMPAR : Seorang lelaki m.aut manakala isteri dan dua anaknya ced.era setelah kereta dinaiki mereka terli.bat na.has di Kilometer 38.3, Jalan Ipoh-Teluk Intan di sini petang tadi.

Kemal.angan di hadapan Kli.nik Kesih.atan Jalan Degung itu meng0rbankan ma.ngsa di tempat keja.dian aki.bat kecede.raan pa.rah di beberapa bahagian ba.dan.

Jurucakap Jab.atan B0mba dan Penyel.amat Malaysia (JBPM) Perak berkata, angg0ta dari Balai B0mba dan Penyel.amat (BBP) Kampar dihantar ke l0kasi keja.dian selepas menerima mak.lumat pada pu.kul 6.57 petang.

Katanya, kemal.angan meli.batkan sebuah kereta Prot0n Saga yang terb.abas masuk ke dalam l0ngkang hingga menyeb.abkan pemandu dan penu.mpang terc.ampak keluar dari kende.raan.

“Tiada ma.ngsa yang ters.epit dalam na.has itu. Dua kanak-kanak telah dibawa ke H0spital Kampar oleh 0rang awam sebelum ketibaan b0mba.

“Pemandu kereta pula dis.ahkan m.aut oleh pegawai perub.atan manakala isteri ma.ngsa ced.era pa.rah,” katanya di sini hari ini.

Menurutnya, ma.yat ma.ngsa diser.ahkan kepada pihak polis untuk tind.akan lanjut manakala isterinya diberi raw.atan awal sebelum dibawa menaiki amb.ulans untuk rawa.tan di h0spital.

Sumber : utus4n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *