Keluarga

Pilu, “Saya Hil4ng Satu-satunya Anak Perempuan Tungg4l Saya”, Anak M4ut Kemal4ngan Kereta Terb4bas Dan Terjun4m Ke Dalam Gaung.

Bukit Mertajam : “Kebiasaannya, setiap kali dia hendak pula.ng mengajar, dia pasti akan hulur sedikit wang belanja untuk saya tetapi pe.lik apabila tidak berbuat demikian minggu lalu. Mungkin itu tanda dia mahu saya ingat pada dia sebelum dia per.gi buat selama-lamanya.”

Demikian kata Othman Darus, 62, bapa kepada Nur Anisah Othman, 29, guru yang ma.ut selepas kenderaan pacuan empat r0da dinaiki bersama tiga rakannya terba.bas dan terju.nam ke dalam gau.ng di Kampung L0ng San kira-kira 220 kilometer dari Miri, Sarawak.

Othman berkata, menjadi kebiasaan anak perempuannya itu menghulurkan wang belanja setiap kali dia hendak pula.ng mengajar di Sarawak.

“Bagaimanapun selepas arw.ah hendak pula.ng ke mengajar pada minggu lalu dia tidak hulur apa-apa.

“Saya tidak kisah kerana tidak meminta pun tetapi agak pe.lik apabila perkara kebiasaan yang dia selalu laku.kan setiap kali hendak pulang ke Sarawak tidak dilaku.kannya.

“Mengenangkan saat peme.rgiannya buat ha.ti saya terlalu se.bak apatah lagi dia seorang anak yang sangat baik dan satu-satunya anak perempuan tun.ggal saya namun saya reda dengan ketentuan ini,” katanya.

Othman berkata, anak perempuannya itu sudah enam tahun mengajar di Sarawak dan beberapa kali mem0h0n pertuka.ran ke Semenanjung namun ga.gal.

“Dia baharu berkahwin setahun yang lalu dan tidak lagi dikurniakan zu.riat.

“Memang sedikit terki.lan kerana orang lain mudah sangat nak dapat tukar tetapi anak saya sudah enam tahun mengajar namun permoh0nannya sentiasa ga.gal,” katanya.

Nur Anisah ma.ut selepas kenderaan pacuan empat r0da dinaiki bersama tiga rakannya terba.bas dan terju.nam ke dalam gau.ng di Kampung Long San pada 3 September lalu.

Mereka terba.bit kemala.ngan ketika dalam perjalanan pula.ng ke sekolah selepas tamat temp0h kuara.ntin di sebuah h0tel.

Tiga rakannya hanya menga.lami kecede.raan.

Jena.zah Nur Anisah telah sela.mat dikebu.mikan di Tanah Perkub.uran Islam Masjid Cherok Tokun, kira-kira pu.kul 2 pagi.

Salam tak.ziah buat keluarga, semoga ku.at dan ta.bah atas kehila.ngan puteri tercinta. Semoga arw.ah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Al-fatihah

Sumber : news

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *