Semasa

Pilu, lbu Dan Tiga Anak M4ut Dir3mpuh Pacuan Empat R0da Yang Melangg4r Lampu lsyarat.

BENTONG : Empat sekeluarga yang terdiri daripada ibu dan tiga anak ma.ut selepas kenderaan pelbagai guna (MPV) dinaiki mereka dire.mpuh sebuah pacuan empat roda (4WD) yang diperc.ayai meIan.ggar lampu lsyarat merah di simp.ang lampu lsyarat susur ke Lebuh Raya Central Spine Road (CSR) berhampiran Kampung Lebu di sini hari ini.

Difahamkan ma.ngsa yang ma.ut dalam keja.dian kira-kira jam 2.30 petang itu adalah seorang wanita dewasa, dua kanak-kanak perempuan dan seorang kanak-kanak lelaki.

Ketua PoIis Daerah Superintendan Zaiham Mohd. Kahar berkata, kesemua ma.ngsa yang menaiki MPV jenis Toy0ta Velfire tersebut dalam perjalanan dari Kelantan ke Kuala Lumpur bagi menghadiri majlis kenduri kahwin.

“Berdasarkan ketera.ngan daripada sa.ksi kenderaan pacuan empat r0da jenis Nissan Navara berkenaan telah meIan.ggar lampu lsyarat merah sebelum meIan.ggar MPV berkenaan.

“Sias.atan awal pihak p0Iis menges.yaki pemandu pacuan empat roda itu juga berada di bawah peng.aruh da.dah dan sias.atan masih gi.at dilakukan,” katanya di sini hari ini.

Tambahnya pemandu MPV dan pacuan empat roda berkenaan hanya menga.lami kecede.raan ringan.

Sementara itu Pegawai Perhub.ungan Aw.am Jabatan B0mba dan Penyel.amat Malaysia (JBPM) Pahang, Zulfadli Zakaria berkata, b0mba yang berge.gas ke tempat keja.dian mendapati terdapat enam ma.ngsa terli.bat dalam keja.dian itu.

“Empat ma.ngsa yang ma.ut terdiri daripada satu perempuan dewasa, dua kanak-kanak perempuan dan satu kanak-kanak lelaki manakala dua lelaki dewasa menga.lami kecede.raan.

“Pasukan b0mba memastikan tiada lagi ma.ngsa dalam kenderaan selepas kesemua ma.ngsa telah dikeI.uarkan oleh orang awam,” ujarnya.

Salam t4kziah, semoga keluarganya ku.at dan ta.bah. Al fatihah

Sumber : K0NLlNE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *