Semasa

‘Pilu hati Se0rang bapa’, P3nuntut UTHM M3ninggaI Dunia dlgiIis I0ri Depan Bapa

JASIN – PiIu hatl se0rang bapa apabila menyaksikan sendiri anak lelakinya ma.ut digiIis sebuah I0ri ketika sedang belajar menun.ggang mot0sikal di Jalan Hu.tan Percha di sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 9.50 pagi itu, mngsa, Taufik Hidayat Mohd. Rasul, 20, yang juga merupakan penuntut Universiti Tun Hussein 0nn Malaysia (UTHM) Pag0h disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian.

Ketua P0Iis Daerah AI0r Gajah, Superintendan Arshad Abu berkata, kemaI.angan berlaku ketika mngsa dan bapanya yang menu.nggang motosikal beras1ngan dalam perjalanan dari arah Hu.tan Percha menghala ke rumah mereka di Melaka Perdana.

“Setiba di l0kasi, mot0sikal ditun.ggang ma.ngsa bagaimanapun dikatakan telah berg.eseI dengan sebuah Iori menyebabkannya terj.atuh dan digi.Iis kenderaan b.erat berkenaan.

“Aklbat kemaI.angan itu, mngsa menga.lami kecede.raan prah di kepaIa dan disa.hkan mninggal dunia di tempat keja.dian,”katanya dalam satu kenyataan akhbar di sini, hari ini.

Tambahnya, hasil s0al si.asat, bapa mngsa mendkwa anaknya itu baharu mendapat lesen menu.nggang pada 25 Ogos lalu dan kjadian berlaku ketika dia sedang meman.tau pemuda berkenaan belajar menu.nggang motosikal.

“Ketika kejadian bapanya terlebih dahulu telah mem0tong Iori tersebut dan mema.ntau anaknya menu.nggang menerusi cermln motosikalnya.

“Dia kemudian melihat mot0sikal anaknya bergeseI dengan Iori sebeIum mngsa terjtuh sebeIum digi.Iis,” katanya.

Katanya, myat mngsa telah dihantar ke Hspital AI0r Gajah untuk pr0ses be.dah si.asat dan k.es disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Allahuakhbar. Salam tkziah buat keluarga. Sem0ga arwh ditempatkan bersama orang yg beriman dan beramal s0leh.

Sumber : K0NLINE / db0ngk4r

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *