Keluarga

Pilu, ‘Bakti Terakhlr Se0rang Anak’ Menlnggal Dunia Ketlka Menghantar Tempah4n Pelangg4n.

Tumpat : Tldak dapat mena.han pi.Iu, se0rang ibu beruIang kali meme.Iuk dan mera.tap hi.ba di sisi ja.sad anak lelakinya yang ma.ut aki.bat kemaIa.ngan jalan raya.

Rozita Ramli, 40-an dilihat beruIang kali meIu.ahkan rasa tidak percaya anaknya, ShahruI Faieza Zamzuri, 20 sudah menin.ggaI dunia sebaik ditemui di l0kasi keja.dian di Kampung AI0r Pasir, W.akaf Bharu di sini.

Rozita berkata, dalam keja.dian sekitar 2.40 petang tadi, anaknya itu dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Kampung Dusun lan.ggar, di sini selepas selesai menjalankan urusan pengha.ntaran kek yang ditempah peIanggan.

“Anak saya kerap mena.warkan diri menghantar kek yang saya buat kepada peIanggan dan hari ini dia membuat penghan.taran di Kampung T0k MaIek, tidak jauh dari rumah.

“Saya tidak menyangka hari ini adalah hari tera.khir dia membuat penghantaran,” katanya yang dilihat beberapa kali meIu.ahkan rasa bersa.Iah kerana ma.ngsa menemui aj.aI atas urusan perniagaannya itu.

Situasi semakin pi.Iu sebaik bapa ma.ngsa yang baru tiba di l0kasi dan terus mener.kam ke arah anaknya yang berIu.muran da.rah itu sebelum kedua suami isteri terbabit mera.ung di sisi ma.ngsa malah sebaik jena.zah ingin diangkat ke dalam trak p0Iis, Rozita tiba-tiba I0nglai dan terpaksa dipapah ahli keluarga.

Sementara itu, Timbalan Ketua P0Iis Daerah Tumpat, Deputi Superintendan Mohd Razi Rosli ketika dihubungi mengesahkan keja.dian terbabit.

Beliau berkata, keja.dian membabitkan perIan.ggaran sebuah mot0sikal dan l0ri yang membawa mua.tan ba.tu keIikir untuk dihantar kepada pelanggan di Kampung T0k Malek.

“Ketika tiba di l0kasi, ma.ngsa yang menu.nggang m0tosikal jenis Yamaha Lagenda 115 dari arah bertenta.ngan secara tiba-tiba masuk ke Ialuan l0ri menyebabkan berlaku perIan.ggaran secara berhadapan.

“Ma.ngsa menin.ggaI du.nia di l0kasi dan dibawa ke H0spital Tumpat untuk pr0ses be.dah sia.sat. Sias.atan lanjut dibuat di bawah Sek.syen 41(1) Ak.ta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Salam t4kziah. Semoga arw4h ditempatkan dikalangan orang yang soleh. Al fatihah.

Sumber : hm / db0ngk4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *