Keluarga

Pilu, Anak Dan Bapa M4ut Nah4s Ketlka Memb0nceng M0t0sikal Bers4ma.

KLU4NG : Se0rang kanak-kanak perempuan yang memb0nceng m0t0sikal bapanya meni.nggaI du.nia selepas diIa.nggar sebuah kereta berha.mpiran Bulatan Batu Pa.hat di sini hari ini.

Dalam keja.dian pada jam 11.51 pagi, m4ngsa, Nur Syafiah Munirah Zulnawarin, 7, ced.era par.ah manakala bapanya, Zulnawarin Sarman, 49, yang menu.nggang m0t0sikal turut cede.ra.

Ketua PpIis Daerah Kluang, Asisten K0misi0ner Low Hang Seng berkata, Nur Syafiah kemu.dian diha.ntar ke H0spital Enche’ Besar Hajjah Kalsom (HEBHK) di sini namun meni.nggaI du.nia ketika menerima raw.atan pada jam 1.45 petang.

“Bapanya pula masih berada di z0n kuning Un.it Kecem.asan HEBHK. KemaI.angan berl.aku apabila kereta ters.ebut diperc.ayai dari arah bulatan dan menghala ke Jalan Be.sar manakala m0t0sikal itu dari arah Jalan Be.sar menuju ke Jalan Tasik.

“Kereta itu diperc.ayai telah meIa.nggar baha.gian kanan m0t0sikal dan mengak.ibatkan penun.ggang dan pemb0ncengnya terj.atuh,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Katanya, pu.nca sebenar kemaI.angan masih dalam sias.atan dan kende.raan yang terli.bat dita.han untuk pemeri.ksaan la.njut serta ke.s disia.sat mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987.

Sementara itu, anak sulung Zulnawarin, Muhammad Nur Aiman, 19, berkata, adiknya merup.akan anak b0ngsu daripada lima beradik.

Katanya, ayahnya yang masih dira.wat di h0spital telah menget.ahui mengenai anak b0ngsunya itu menin.ggaI du.nia dan dija.ngka akan dikebu.mikan di Tanah Perkub.uran Islam Haji Manan di sini setelah bed.ah sia.sat dilak.ukan.

“Ayah sudah sed.ar dan menga.Iami kecede.raan pa.tah di kedua-dua ka.kinya,” katanya.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima kasih!

Sumber : sin4r harlan / db0ngkar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *