Viral

Pilu, Aj4l kereta dih3mpap pok0k ketika ke temp4t kerja

TAMPIN : Se0rang wanita ma.ut apabila kenderaan yang dipandunya dihe.mpap p0kok getah berusia lebih 70 tahun dalam keja.dian di Kil0meter 5, Jalan Keru-Batu Belang, dekat sini, pagi tadi.

Dalam keja.dian kira-kira pukul 8.30 pagi itu, ma.ngsa, Nur Zalehan Balkish Abdul Majid, 27, disa.hkan ma.ut oleh p4sukan para.medik yang tiba di l0kasi keja.dian.

Menurut penduduk, Zul Azis, 63, dia sem.pat berp.atah balik ke rumahnya yang terletak kira-kira setengah kil0meter dari l0kasi keja.dian bagi mengambil pem0tong kayu.

“Masa itu ma.ngsa masih bern.yawa dan mem.inta t0long untuk menga.ngkat p0kok yang mengh.empap keretanya. Saya balik rumah dan segera ambil pem0tong kayu.

“Bila dah p0tong kami tak ma.mpu nak ang.kat batang p0kok berkenaan kerana terlalu besar dengan diameter ha.mpir satu meter,” katanya ketika ditemui di l0kasi keja.dian, di sini, tadi.

Se0rang lagi penduduk, Ibrahim Abdul Talib, 64, berkata, dia sangat terk.ejut apabila terdapat kereta yang dihe.mpap p0kok di l0kasi berkenaan kerana baharu sahaja beberapa minit melalui l0kasi tersebut.

Menurutnya, dia dalam perja.lanan dari rumah kakaknya menuju ke kedai bagi membeli sarapan.

“Balik dari kedai itulah saya lihat ada kereta dihe.mpap p0kok. Ma.ngsa minta t0long ali.hkan p0kok tum.bang dan penduduk yang ada di situ berusaha mengal.ihkannya sebelum ban.tuan tiba.

“Bagaimanapun dengan keadaaan ma.ngsa ketika itu yang dipercayai menga.lami keced.eraan pa.rah di baha.gian dala.man ada penduduk yang menga.jarnya untuk mengucap sebelum man.gsa menin.ggal dunia,” katanya.

Sementara itu, Ketua B4lai B0mba dan Penye.lamat Tampin, S. Dullasi Nathan berkata, pihaknya menerima pang.gilan pada pukul 8.30 pagi dan sebaik sahaja tiba di l0kasi ma.ngsa masih ters.epit di dalam kenderaan jenis Perodua Kancil.

Menuurutnya, piha.knya harus menga.lihkan p0kok getah yang mengh.empap kenderaan ma.ngsa sebelum membawa ma.ngsa yang ters.epit keluar daripada kendeeraan.

“Kami menga.mbil masa selama 15 miinit untuk membaawa ma.ngsa keluar daripada kenderaan berkenaan.

“Ma.ngsa disa.hkan ma.ut oleh pasukan param.edik dan ma.yat man.gsa di bawa ke H0spital Tampin bagi pr0ses bed.ah sia.sat. – UTUSAN

Sumber : w0wberita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *