Semasa

Pilu, 2 Ber4dik Jadi Y4tim Piatu Sek3lip Mat4 Selep4s Mak Ayah Dan 2 Adikny4 M4ut Dal4m Kem4lang4n.

RAUB : Has.rat satu keluarga memb.awa kucing kesay.angan mener.ima raw.atan bera.khir dengan trag.edi selepas empat beranak m.aut dalam kemal.angan di Kil0meter (KM) 334 Jalan Kuala Lumpur-Kota Bharu,Jumaat. Kemal.angan yang mer.agut nya.wa se0rang pesara tent.era, Muhamad Fadzli Aming, 45, dari Kampung Jeruas, Sega di sini bersama isterinya Nur Asyitah Abu Samah, 44, dan dua anaknya, Muhammad Iqmal,13, dan Irina Nur Qhalesya,7..

Kucing kesay.angan keluarga itu juga m.ati dalam kejad.ian itu.

Anak sulung ma.ngsa, Muhamad Haiqal, 21, berkata, keluarganya dalam perjal.anan membawa kucing mereka yang ced.era selepas berg.aduh ke Kli.nik Haiwan di Bent0ng. Menurutnya, dia sempat makan tengah hari bersama keluarga sebelum kejad.ian dan menga.kui suas.ananya berb.eza seperti biasa.

“Kami sekeluarga jar.ang makan tengah hari bersama kerana ayah sib.uk dengan kerja manakala adik-beradik bersek0lah dan saya sendiri bekerja di sebuah stes.en min.yak. Semalam (Jumaat) saya terg.erak hati balik awal daripada kerja dan sempat makan tengah hari bersama ayah, emak dan tiga adik,” katanya lagi.

Ujarnya, ibu dan ayahnya menu.njukkan kecer.iaan sangat luar biasa dan tidak menya.ngka ia sebagai tan.da hari terak.hir ahli keluarganya berku.mpul. Tambahnya, mereka berg.erak selepas s0lat Jumaat dan kira-kira 15 minit kemudian, dia menerima berita meng.enai kemal.angan berken.aan.

“Saya berg.egas menun.ggang mot0sikal dan memb0nceng adik, Muhammad Iqhfal, 8, dalam hujan lebat ke tempat kejad.ian. Saya terk.ejut dan tid.ak perc.aya,” katanya lagi. Menurutnya, arw.ah ayahnya merupakan pesara tent.era udara berpa.ngkat Pega.wai Waran 11 telah bersara sejak 2018 dan kini bekerja sendiri. Empat beranak itu dikeb.umikan dalam satu lia.ng lah.ad di tanah perkub.uran Islam Balai Sega, Raub, Sabtu. Tambahnya, dia red.a dengan uji.an yang meni.mpanya dan tek.ad menjaga adiknya menjadi insan berg.una.

Sumber : sin4r

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *