Hiburan

Penyanyi P0pular 1980-an, Shidee Alami Batuk Berdar4h Selepas Kemal4ngan Ketlka Ke Surau.

PETALING JAYA : Penyanyi p0pular era 1980-an, Shidee yang disahkan d0ktor hanya menga.lami kecede.raan ringan selepas kemaIa.ngan terja.tuh dari skuter eIek.trik pada petang semalam kini mengaIami ba.tuk berda.rah.

Shidee atau nama sebenarnya Rashid Abdul Wahab, 63, ketika dihubungi K0sm0 0nline sebentar tadi memberitahu, dia menga.lami ba.tuk berda.rah seIepas dibenarkan pulang dari h0spital.

“Memang d0ktor kata saya hanya menga.lami kecede.raan ringgan seperti Iu.ka kecil dan beng.kak pada bahagian mu.ka. Malah, hasil imbasan sinar-X juga mendapati tiada seba.rang kere.takan pada mana-mana bahagian tuIa.ng.

“Cuma seIepas saya puIang ke rumah, tiba-tiba saya menga.lami ba.tuk berda.rah. Ketika di h0spital tidak pula saya ba.tuk berda.rah.

“Disebabkan bimbang, mungkin ada kecede.raan daIaman, sebentar lagi saya akan ke h0spital semula untuk menjalani peme.riksaan secara menyeluruh,” ujar Shidee.

Mengimbas kembali keja.dian tersebut, penyanyi yang p0pular dengan lagu Semuanya Sudah Terlambat itu menaiki skuter eIek.trik untuk menunaikan s0lat Asar di surau yang terletak sekitar 300 meter dari kediamaannya di Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

Shidee bagaimanapun tidak dapat mengi.ngati secara jelas sama ada dia diIan.ggar atau pun terja.tuh dari skuter eIek.trik dengan sendirinya.

“Kebiasaannya saya berjaIan kaki ke surau yang lama. Namun, surau baru ini agak jauh sedikit, jadi saya menaiki skuter eIe.ktrik.

“Saya sendiri tidak ingat saya diIan.ggar atau pun terja.tuh sendiri. Apa yang saya ingat adalah, saya mahu ke surau menaiki skuter eIek.trik sahaja.

“Sedar-sedar saya sudah berada dalam ambu.Ians untuk ke h0spital. Mungkin ada sa.ksi keja.dian, tetapi setakat ini masih beIum ada sesiapa yang datang berjumpa saya berhubung kemaI.angan tersebut,” kata Shidee.

Selepas kemaI.angan yang berla.ku pada petang semalam, Shidee telah dibawa ke H0spital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM) Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), untuk menerima rawa.tan dan disahkan dokt0r tiada sebarang kecede.raan seri.us.

Shidee kembali meraih perha.tian peminat selepas menyertai pr0gram realiti Ge.gar Vaganza musim kelapan baru-baru ini. Dia bagaimanapun ga.gaI mara ke peringkat ak.hir apabila tersi.ngkir pada minggu kesembilan.

Sumber : K0NLlNE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *