Semasa

Pemuda M4ut Jatvh Gaung Ketika Mencari Nafkah Untuk Keluarga.

BALING : Seorang lelaki m.aut dipercayai aki.bat terja.tuh ketika sedang mencari pok0k paku aji iaitu sejenis p0hon hiasan di Gunung Gua Sireh di sini kira-kira jam 11 pagi tadi.

Ketua P0lis Daerah Baling, Superintendan Syed Basri Syed Ali berkata, ma.ngsa, Amir Hakimi Md Ali, 22, dari Kampung Padang Che Mas dite.mui tidak sed.arkan diri di kaki gunung terbabit.

Menurutnya, ma.ngsa dilap0rkan ke l0kasi keja.dian bersama se0rang rakan dikenali sebagai Noh Othman, 32, bagi mencari pokok terse.but di sekitar kawasan gunung pada jam 10 pagi.

“Ma.ngsa bagaimanapun dilap0rkan terja.tuh pada ketinggian kira-kira 100 meter dari l0kasi beliau berada,” katanya di sini hari ini.

Beliau berkata, pasukan peru.batan menges.ahkan ma.ngsa telah menin.ggal du.nia.

“Ma.yat dibawa ke H0spital Kulim untuk be.dah sia.sat. Ke.s diklasifik.asikan sebagai ma.ti menge.jut. Pu.nca kema.tian bagaimanapun akan dima.klumkan selepas lap0ran be.dah sia.sat diperolehi,” katanya.

Difahamkan, aktiviti mencari pok0k paku aji yang dijadikan hiasan landskap telah lama menjadi sumber pendapatan penduduk setempat.

Pokok berkenaan mempunyai nilai k0mersial tinggi serta menjanjikan pendapatan lumayan.

Sumber : sant4i

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *