Semasa

Pemud4 M4ut T0y0ta C4mry Terlib4t Dalam Kem4lang4n Deng4n L0ri Bal4k.

DUNGUN : Se0rang pemuda m.aut selepas kereta jenis Toy0ta Camry dina.ikinya terl.ibat dalam kemal.angan dengan sebuah l0ri bal.ak di Kil0meter 357.5, Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT2) berha.mpiran susur keluar Plaza T0l Kuala Dungun di sini hari ini.

RAKAMAN VIDE0 DI BAWAH SEKALI

Dalam kejad.ian pada pukul 9.40 pagi itu, Chow Soon Khong, 21, yang berasal dari Ampang, Selang0r meni.nggal dun.ia aki.bat kecede.raan par.ah di bahag.ian kep.ala dan beberapa angg0ta ba.dan.

Ketua P0lis Daerah Dungun, Superint.endan Baharudin Abdullah berkata, kemal.angan diseb.abkan kereta Toy0ta Camry dipa.ndu Soon Khong yang dalam perjal.anan menghala ke Kuantan, Pahang dikat.akan cuba memot0ng sebuah l0ri membawa mu.atan ba.lak di hadapannya.

“Begitupun, cub.aan untuk memot0ng itu gag.al sebaliknya kende.raan tersebut terkena belak.ang l0ri bal.ak yang dipa.ndu se0rang lelaki berusia 24 tahun berken.aan.“Im.pak remp.uhan ters.ebut menyeb.abkan kereta dipa.ndu ma.ngsa hil.ang kaw.alan lalu terb.abas sebelum melan.ggar pemb.ahagi jalan,” katanya kepada K0sm0 di sini hari ini.

Baharudin berkata, m.ayat ma.ngsa telah diha.ntar ke Un.it F0re.nsik H0spital Dungun di sini untuk dibe.dah sias.at.

Tambah beliau, pema.ndu l0ri ba.lak tidak mengal.ami sebar.ang keceder.aan dan ke.s masih disias.at me.ngikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Pengan.gkutan Jalan 1987.

Tonton Vide0:

DUNGUN – Seorang pemuda m.aut selepas kereta jenis Toy0ta Camry dina.ikinya terl.ibat dalam kemal.angan dengan sebuah l0ri bal.ak di Kilometer 357.5, Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT2) berha.mpiran susur keluar Plaza Tol Kuala Dungun di sini hari ini. pic.twitter.com/3favzpT70K

— Video Viral Malaysia (@video_malaysia) November 1, 2021

Salam takz.iah buat keluarga.

Sumber : fb

Dah Baca, Jangan Lupa Like, K0men Dan Share Ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *