Semasa

Pekerja Ladang Kelapa Sawit Lem4s Setelah Redah Banjir Sedalam 5meter.

PEKAN : Se0rang pekerja ladang dite.mui le.mas selepas ten.ggelam bersama mot0sikalnya ketika mer.edah jalan dinaiki air di sebuah ladang kelapa sawit di Felda Chini 2 di sini pada Khamis.

M.ayat ma.ngsa, Che Rustam Che Su, 36, dite.mui pada jam 3.40 petang di l0kasi berdek.atan dia dili.hat ter.jatuh dan ten.ggelam.

Ketua Polis Daerah Pekan, Superint.endan Mohd Zaidi Mat Zin berkata, sias.atan awal mend.apati keja.dian beraku kira-kira jam 9.30 pagi ketika man.gsa bersama abang dan ayahnya dalam perja.lanan ke ladang dengan menaiki mot0sikal secara berasi.ngan.

Menurutnya, keti.ka tiba di l0kasi keja.dian, berlaku air bertmakung di laluan ters.ebut dan ma.ngsa cuba mer.edah air sebelum tiba-tiba ten.ggelam bersama mot0sikalnya.

Mengulas lanjut, Mohd Zaidi berkata, sus.ulan makl.umat yang diterima daripada Angk.atan Perta.hanan Aw.am (APM) Chini, pihak p0lis bersama b0mba dan APM menggerakkan operasi mencari dan menyelamat menggunakan sebuah bot.

“M.ayat ma.ngsa berj.aya dite.mui dan dih.antar ke H0spital Pekan untuk pr0ses bed.ah sia.sat,” katanya.

Salam takz.iah diucapkan buat seluruh keluarga dan rakan kenalan arw.ah. Semoga tab.ah mengh.adapi dugaan ini. Alfatihah..

Sumber : SH dan Inf0Benc4naPah4ng

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *