Semasa

Pasaraya Buat Laporan Beritahu Ada Ibu Tiga Ank Kena Tahn Sebab Mencvri. Sekali Ketua P0Iis PJ Sendiri Datang Pergi Jumpa mereka

Terd.esak hingga sanggup menc.uri makanan dan cecair penyejuk untuk mengu.bati demam anaknya. Itu kesu.sahan hidup seorang wanita hingga sanggup menc.uri di pasar raya di Petaling Jaya, semalam.

Bagaimanapun, sebaik menerima laporan polis dibuat pasar raya berkenaan, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal tampil membantu wanita itu termasuk tidak meneruskan tlndakan (NFA) atas perbuatan dilakukan wanita berusia 30-an itu.

Nik Ezanee berkata, pihaknya menerima laporan polis daripada pihak pasar raya yang mena.ngkap ibu tiga anak itu menc.uri pelekat penyejuk badan, kek dan sosej kira-kira 3 petang semalam.

YDH Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, ACP Nik Ezanee Bin Mohd Faisal terpanggil untuk mengunjungi seorang surirumah yang telah dit.ahan oleh anggota sekuriti di sebuah pasaraya kerana ga.gal membayar barang-barang yang ada bersamanya.

Barang-barang yang dimaksudkan adalah ubat – ubatan dan makanan untuk anaknya yang sedang saklt.

Atas dasar belas ehsan, IPD Petaling Jaya dan Jabatan Kebajikan Masyarakat telah menyumbangkan barangan makanan dan barangan harian kepada beliau agar terus cekal dalam menghadapi cabaran di dalam meneruskan kehidupan sepanjang tempoh Pandemlk C0vid 19 ini.

“Semalam saya terima laporan mengatakan ada seorang wanita ditahan kerana dikatakan menc.uri kek dan ‘Koolfever’ sebab anaknya demam.

“Jadi saya pun berasa terpanggil untuk berjumpa dengan wanita ini. Saya percaya dia ada masalah kalau tidak dia tidak akan buat perkara ini..”

[LIVE] PETALING JAYA, 21 Januari 2021 (Khamis) – Seorang ibu sanggup berkorban apa sahaja demi anak-anaknya. YDH Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, ACP Nik Ezanee Bin Mohd Faisal terpanggil untuk mengunjungi seorang surirumah yang telah ditahan oleh anggota sekuriti di sebuah pasaraya kerana gagal membayar barang-barang yang ada bersamanya. Barang-barang yang dimaksudkan adalah ubat – ubatan dan makanan untuk anaknya yang sedang sakit.Atas dasar belas ehsan, IPD Petaling Jaya dan Jabatan Kebajikan Masyarakat telah menyumbangkan barangan makanan dan barangan harian kepada beliau agar terus cekal dalam menghadapi cabaran di dalam meneruskan kehidupan sepanjang tempoh Pandemik Covid-19 ini.Susah dan senang, kita tetap bersama. Keselamatan Anda Tetap Di Hati Kami.. Stay with us.. stay at home. Anda kini adalah frontliners… #COVID19#YouAreTheFrontliners#KeepPJSafe#StayAtHome#BreakTheChain#Pjcops

Posted by Polis Daerah Petaling Jaya on Wednesday, January 20, 2021

Mulianya hati, para peniaga pun kalau jumpa orang yang memerlukan, bantulah mereka, tak perlu banyak, bantu sikit pun tidak mengapa, moga Allah akan beri lebih.

Sumber : IPD PetalingJaya/Harian Metro/NiagaKini/onlinemalaya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *