Hiburan

“Padam Dalam Masa 24 Jam”, Penyanyi 90-an Aishah Mengam0k Gara² Individu Salah Guna Foto

Penyanyi popular era 90-an, Aishah telah memberi amaran kepada individu yang menggunakan fotonya di media sosial untuk mempromosikan produk serta program menurunkan berat bada supaya memadamnya dalam tempoh 24 jam.

Menurut Aisyah, amar4n itu dikeluarkan kerana tidak mahu masyarakat di luar sana tertipv dengan iklan produk yang mengelirukan dengan mengatakan dia kini hilang berat badan kerana mengikuti program individu berkenaan.

Dia dilihat telah memuat naik sebuah entri meluahkan perasaannya itu menerusi akaun Instagram miliknya baru-baru ini.

Mohon jangan gunakan gambar weightloss journey I utk promosikan program you ye alina_abdulrahman This is misleading,seolah2 I turun berat badan kerana mengikuti program you.Sedangkan yg follow I saja yg tau mengenai my weight loss journey dan ianya bermula dgn Bariatric Surgery.Shame on you for manipulating my weight loss journey by implying that I had a weightloss coach such as yourself.Please ye I bagi you 24hours to delete your posting
izwanazmi

View this post on Instagram

Day #212 – Mesti ada juga orang yg. rasa I ni fussy sangat bila orang gunakan gambar I kan😁😁😁Here is the thing,kalau you buat business,you kenalah ada etika kerja.Artist ni kadang2 bukan saja dia niaga dan jual produk,malahan diri dia sendiri adalah produk.Ini yg kena faham.Jadi apa yg berlaku bila seorang weight loss coach letak gambar before and after I yg diambil dari IG I,I rasa tidak patut.Yelah pujilah macam mana pun tetapi pada akhir posting menceritakan tentang weight loss journey I,dia letak contact no.dia sebagai weight loss coach.Seolah2 I ni testimoni dia.Senang cerita,orang yg boleh repost testimoni weight loss I hanyalah @dr.mustafamt Kesian org yg baca status yg tak tau yg I dah jalani surgery tersebut enroll lah dgn coaching dia pastu tak menjadi,so how???Tiba2 I pulak yg disalahkan🤣🤣🤣Sebab itu I sgt 'particular' mengenai benda2 mcm ni.Tapi I bukanlah susah sgt org nak deal,cuma be fair.Jangan curi testimoni org lain letak mcm bagus your testimoni.Nasib baik dah delete,takut juga dia takut jadi macam pengusaha kopi 'kurus' yg guna gambar I buat claim macam2 dulu.Kan dah kena🤭🤭🤭Nak berniaga,amalkanlah etika berniaga yg professional itu saja.

A post shared by Wan Aishah Wan Ariffin (@aishahjmm) on

Mesti ada juga orang yg. rasa I ni fussy sangat bila orang gunakan gambar I kan😁😁😁Here is the thing,kalau you buat business,you kenalah ada etika kerja.Artist ni kadang2 bukan saja dia niaga dan jual produk,malahan diri dia sendiri adalah produk.Ini yg kena faham.Jadi apa yg berlaku bila seorang weight loss coach letak gambar before and after I yg diambil dari IG I,I rasa tidak patut.Yelah pujilah macam mana pun tetapi pada akhir posting menceritakan tentang weight loss journey I,dia letak contact no.dia sebagai weight loss coach.Seolah2 I ni testimoni dia.Senang cerita,orang yg boleh repost testimoni weight loss I hanyalah dr.mustafamt Kesian org yg baca status yg tak tau yg I dah jalani surgery tersebut enroll lah dgn coaching dia pastu tak menjadi,so how???Tiba2 I pulak yg disalahkan🤣🤣🤣Sebab itu I sgt ‘particular’ mengenai benda2 mcm ni.Tapi I bukanlah susah sgt org nak deal,cuma be fair.Jangan curi testimoni org lain letak mcm bagus your testimoni.Nasib baik dah delete,takut juga dia takut jadi macam pengusaha kopi ‘kurus’ yg guna gambar I buat claim macam2 dulu.Kan dah kena🤭🤭🤭Nak berniaga,amalkanlah etika berniaga yg professional itu saja

Berikutan amar4n itu, difahamkan individu tersebut telah memadam entri iklan berkenaan. Aishah kemudiannya menjelaskan pendiriannya yang tidak mahu fotonya disalah gunakan pihak lain untuk mendapatkan keuntungan.

Mengimbas kembali, penyanyi yang popular dengan lagu Janji Manismu itu kini lebih langsing setelah menjalani pembedahan bariatric serta diet dan pemakanan sihat.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : TTK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *