Hiburan

Oktovia Manrose Dedah Sudah Lapan Tahun Menjanda dan mempunyai ank usia 8 thn

Meskipun sering muncul di kaca televisyen, namun ramai yang tidak tahu tentang keh1dupan perib4di pelak0n Oktovia Manrose.

Lebih mengejvtkan, Oktovia merupakan ibu tungg4l kepada seorang anak lelaki

Tidak terlalu ber4hsia mengenai kehidupan peribadinya, Oktovia berkata dia lebih selesa untuk tidak berc3rita perkara yang sudah lama berlaku.

Uj4rnya, dia kini membesarkan anak tungg4lnya kini berusia 8 tahun.

“Saya pernah berkahwin, berc3rai dan kini membesarkan anak tungg4l bernama Muhammad Rayyan Zafariel, 8.

“Diseb4bkan perkahwinan terdahulu yang g4gal, saya lebih memilih untuk berada dalam z0n selesa sahaja.

Ia secara tak langsung, membuatkan saya tidak terlalu berk0ngsi hal perib4di.

“Begitu juga perkongsian di media sosial, saya jar4ng memuat naik hal peribadi tetapi lebih berkongsi urusan kerjaya sahaja,” katanya.

Kakak kepada pelakon, Aprena Manrose itu berkata dia mendirikan rumah tangga pada usia muda dan menyif4tkan apa yang berlaku dalam fasa hidupnya sebagai lumr4h kehidupan.

“Bagi saya apa yang berlaku adalah lumr4h kehidupan. Malah, keku4tan yang saya ada untuk harvngi hidup ini pun datangnya daripada bapa.

“Meskipun kami jar4ng bertemu, tetapi dia (bapa) tidak pernah menil4i dan sentiasa percaya saya akan jadi individu yang lebih baik.

Saya berkahwin ketika usia 20 tahun pada 2011 dan bercer4i dua tahun kemudian,” katanya.

Akvi bukan mudah bergel4r ibu tungg4l di usia muda, namun anaknya itu adalah anugerah dan amanah yang perlu dijaga. Malah,

hubungannya dengan bek4s suami serta mentua baik-baik sahaja demi anak mereka.

“Bukan mudah membesarkan anak pada usia muda. Apa yang pasti, anak menjadi keku4tan sem4ngat kerana dialah saya m4mpu lupakan kisah ped1h yang berlaku sebelum ini.

“Anak ini amanah dan saya perlu lakukan yang terbaik untuk dia. Saya dan bek4s suami juga selalu berhubung melalui ibu mentua, demi anak,” katanya.

Oktovia adalah anak kedua daripada tiga beradik, h4sil perk0ngsian hidup penyanyi dangdut, Iwan Syahman dan pelakon Allahy4rham Rosnah Mohd Noor.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Rotikaya

Artikel lain

“Dia S4kit Sangat Sampai Perut Pun Tak Boleh Peg4ng”-Almy Nadia Masuk Hospital Lagi, Kali Ini Akib4t Batu Kar4ng Di Hempedu

SUAMI kepada pelak0n Datin Almy Nadia iaitu akt0r Datuk Fizz Fairuz member1tahu isterinya dim4sukkan ke Hospital Columbia Asia

di Setapak ker4na mengh4dapi mas4lah batu kar4ng dalam hemp3du.

Fizz atau nama sebenar Mohd Fairuz Zainal Abidin, 40, berkata, Almy akan menj4lani pemer1ks4an peng1mejan res0nans m4gnet (MRI) bagi men3ntukan raw4tan yang sesuai untuk membu4ng batu kar4ng itu.

“Dia ada b4tu kar4ng dalam hemp3du yang tak begitu krit1kal tapi banyak dan h4lus-h4lus.

“Doktor sy4k batu karang tu dah j4tuh ke dal4m usvs, jadi untuk kep4stian, Almy akan menj4lani pemer1ks4an MRI.

“Lepas tu baru doktor akan buat kepvtusan sama ada nak buat pembed4han l4ser atau makan ub4t sahaja,” katanya kepada mStar.

Dalam pada itu, Fizz berkata kead4an Almy atau nama sebenar Ungku Almy Nadia Ungku Aminuddin Shah, 34, berkata, isterinya meng4lami sak1t pervt yang tervk pada Isnin.

Bagaimanapun, kead4annya kini lebih baik selepas mendap4tkan rawatan di hospital berken4an.

“Alhamdulillah ke4daan dia dah okey s1kit berb4nding semalam… kalau semalam dia s4kit sang4t sampai pervt pun tak boleh peg4ng,” uj4rnya.

Fizz dan Almy bersama anak-anak mereka.

Almy sebelum ini pern4h dimasvkkan ke hospital akib4t kegugvran kandvngan yang baru berusia enam minggu pada 28 Mei lalu.

Aktres itu turut meng4lami kegvguran kali pertama pada Februari lalu sem4sa usia kandvngan 14 minggu.

Fizz dan Almy mend1rikan rumah tangga pada 2014 dan dikurn1akan tiga cahaya mata perempuan iaitu Nur Afrina Arianna, 5, Nur Afrina Aurora, 4, dan Nur Afrina Ayra yang kini berusia setahun.

Sumber : m Star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *