Viral

Netlzen kasihan Mahu Tolong bayarkan Tiga Tin Susu Bayi yang Dicuri Lelaki tersebut.

Di kala musim p4ndemlk yang dilihat belum berkesudahan ini, orang ramai terutama golongan kurang kemampuan mencari pelbagai cara bagi meneruskan kehidupan dan menyara ahli keluarga.

Namun, ada kalanya situasi terdesak menyebabkan seseorang itu mengambil jalan pintas untuk mendapatkan sesuatu sehingga mengundang kes4lahan jenyah sekali gus membvrukkan lagi keadaan.

Terbaru, berdasarkan lap0ran HarIan Metr0, seorang lelaki dit4han Jabatan Si4satan Jena.yah (JSJ) kerana mencvri tiga tin susu formula kanak-kanak bernilai RM294 di sebuah kedai di Miri Times Square di Miri, semalam.

Menurut Ketua P0lis Daerah Miri, Asisten Komisioner Hakemal Hawari, lelaki berusia 24 tahun itu ditahan di Taman Desa Senadin selepas wakil peniaga membuat lap0ran p0lis.

“Kejadian dilaporkan berlaku kira-kira 2 petang (hari penahanan) dan kelakuan suspek turut dirakam kamera litar tertutup (CCTV).

“Su.spek dilihat berjalan memasuki premis dan terus ke sudut yang menempatkan susu, sebelum meninggalkan premis dalam keadaan tergesa-gesa dan beredar dengan kereta,” katanya.

Namun, tidak diketahui punca svspek berbuat demikian tetapi difahamkan lelaki itu sudah berkahwin dan memiliki anak yang masih bayi. Hakemal berkata, k.es itu disi4sat mengikut Seksyen 380 Kanun Kesksaan.

Meninjau ke ruangan k0men Faceb00k di p0sting HarIan Metr0, rata-rata warganet bersimpati dengan nasib svspek yang mungkin terpaksa mencvri akibat kesempitan wang ringgit.

Sumber : omm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *