Semasa

‘ Naluri ibu tak Pernah Salah ‘ Bayi Dipercayai Did3ra bawah Jagaan Peng4suh

Harapkan pegar, pegar makan padi! Itulah peribahasa yang sesuai digunakan buat seorang pengasuh yang dida.kwa berlaku ‘kej.am’ kepada seorang kanak-kanak kecil.

Kisah ini diceritakan 0leh se0rang ibu dikenali sebagai Afzan Ikka Wan Nurul menerusi satu hantaran di Faceb00k.

Perk0ngsian tersebut secara tdak langsung membangkitkan amar4h dalam kalangan warganet yang turut mengec4m tind.akan pengasuh itu.

Rasa tk sedap hati dekat 0ffice

Wanita ini menceritakan pada mulanya dia berasa tidak sedap hati ketika berada di pejabat dan mengambil keputusan untuk menghantar pesanan kepada guru bagi bertanyakan keadaan anaknya yang dikenali sebagai Melissa.

Jawapan pendek yang diberikan secara tidak langsung membuatkan wanita ini berasa lega pada awalnya.

So 0kay la tapi hati still dok fiikir (sesiapa kalau rasa macam ni balik la terus). Duk tunggu jam pukul 5 nak balik. Then masa balik amek Melissa dia menangis je. Saya nampak bertanda pada mata dia belah kiri. Bila tanya just cakap berebut mainan dengan baby 10 bulan.

S0 kami p0n 0kay la balik ja sebab biasa la baby dah besar kan lasak. Dalam kereta pula belek-belek Melissa nampak kesan jari pada muka kanan dia. Tk sedap hati suruh husband text tanya cikgu dia. Cikgu cakap tu kesan tidur atas playmat je. Nanti hilang la.

Masa ni tk perasan kaki dia lagi. Malam tu dalam bilik ajak dia tateh dia tak nak jejak kaki kanan dia.

Namun, apa yang lebih mengejutkan, apabila kanak-kanak ini meraung menangis apabila disuruh berjalan untuk bermain. Cemas dengan apa yang terjadi, pasangan ini mengambil keputusan untuk membawa anak mereka ke klinik bagi membuat pemeriksaan lanjut.

Kita 0rang pergi klinik **** d0kt0r tak berani nak buat apa-apa and suggest kita orang pergi x-ray kaki Mel. So malam tu cari klinik untuk x-ray tak ada tutup. So balik la sebab dah lewat Mel dah tertidur. Penat menangis seharian.

Pergi buat pemeriksaan x-ray

Pada hari yang berikutnya, wanita ini bertindak membuat panggilan di dua klinik bagi melakukan pemeriksaan x-ray namun, kedua-dua klinik tersebut tidak menawarkan perkhidmatan tersebut kepada kanak-kanak kecil.

So kami pergi emerg.ency dekat ******* untuk details x-ray. Then kami pun tanya berkenaan muka Melissa d0ktor dekat situ pun cakap memang kesan pada muka Melissa. Nampak kesan jari.

Btw result x-ray keluar kees0kan harinya. Pakar kanak-kanak advise kita orang suruh buat rep0rt p0lis untuk kes ni. So kami pun buat rep0rt p0lis. Lepas tu polis transfer kami ke IPD jumpa IO. Lepas s0al siasat IO minta kami pergi *********** untuk check Melissa.

At last d0ktor panggil. Yang ni sangat kecewa. Jumpa dengan d0ktor emerge.ncy dia cakap ada bengkak pada kaki Melissa. Then dia transfer ke d0ktor pedia.trik. Then masa ni dia check Melissa. Dia cakap tak ada apa-apa masalah. Bab muka 3 kali saya tanya 3 kali jawapan dia berubah. 1 dia kata kesan jari tam.par. 2. Kesan kene te.pis toy @ tangan. 3. Dia kata ras.hes saja. Masa ni banyak kali dia paksa Melissa untuk jalan. Tapi Melissa still tak nak. End up dia buat rep0rt cakap dekat orth0 cakap Melissa t4kut nak jalan sebab ramai 0rang.

Dan dia bagi statement dekat p0lis kaki Melissa 0kay tak ada masalah muka Melissa just rash.es je. Mana ada rash.es bertukar jadi leb.am. Punca dia0rang tak nak bagi kerjas.ama sebab malas naik court. Bila pergi ***** dia kata bagi duit lebih untuk ubah statement.

D0ktor syak sesuatu

Hari berikutanya, pihak h0spital membuat panggilan dan meminta pasangan ini untuk datang bagi mengambil keputusan x-ray anak mereka.

Bila husband sampai sana. Jumpa dekat pakar x-ray dia explain kata kaki Melissa retak bahagian tibia Melissa. D0ktor suggest pergi buat simen cepat. Sebab baby bahaya. So kami pergi la ******. Masa pergi sini kami tak ada buka mulut langsung tak ada cerita pun berkenaan kes Melissa.

Tapi d0ktor tu suspi.cious sangat dengan keadaan Melissa. Dia sendiri cakap ni bukan jat.uh ni kesan lain ni. Dia siap buatkan kami surat untuk suruh kami buat report p0lis and dia cakap kalau sayang anak encik dan anak-anak lain buat la rep0rt.

Memang terbukti dia ada buat kasar dekat baby. Dan tak ada bukti yang dia kasar pada Melissa sebab IO play vide0 skip skip. Cuma ada bukti dia lemp.ang baby 10 bulan tu dan amek baling baby tu. IO just cakap dia tak ada kena mengene dengan kes tu sebab parent tu takde rep0rt. Dan rec0rd CCTV tu banyak hilang.

Tidak berpuas hati dengan apa yang terjadi, pasangan ini berti.ndak melihat rakaman CCTV dan melihat anak mereka menangls seharian.

Dalam CCTV tu 1 minit je Melissa minum susu pastu 1 minit makan dan petang beberapa saat minum air kos0ng. Memang dia sangat kas.ar dengan anak-anak syurga tu. Dia bal.ing tuala atas muka Melissa, dia tut.up muka Melissa masa tidur alasan sebab silau padahal tak ada cahaya pun kat situ. Lepas Melissa mandi pukul 8 langsung Melissa tak berdiri dia baring dan menangls sahaja.

Dan muka Melissa yang kata tidur atas playmat tu pun tak betul. Melissa tak ada tidur atas playmat pon. Memang lu.luh hati tengok 8jam Melissa menangis. Penat menangls tidur. Kesian anak mummy. I’m s0rry Melissa.

Sumber : 0hbvlan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *