Semasa

Memilukan, Bapa Menlnggal Dunia Manakala Anak 4tahun Pat4h Kaki Dirempvh Kereta.

PERAK : Tapah, Bapa ma.ut manakala anak lelakinya berumur 4 tahun pa.tah ka.ki kanan selepas m0tosikal dinaiki dire.mpuh kereta dari arah bertenta.ngan dalam keja.dian di Kilometer 50, Jalan Ipoh-Kuala Lumpur berha.mpiran Chenderiang, di sini, hari ini.

Kemala.ngan pu.kul 4 petang menyebabkan Annuar Zakariah, 48 tahun, meni.nggal dunia di l0kasi keja.dian manakala anaknya yang juga pemb0nceng pa.tah sedang dira.wat di H0spital Tapah.

Ketua Polis Daerah Tapah, Superintendan Wan Azharuddin Wan Ismail berkata, sias.atan mendapati dua beranak terbabit menaiki mot0sikal jenis M0denas Kriss manakala kereta jenis Per0dua Axia dipandu remaja lelaki berusia 18 tahun.

Menurutnya, ma.ngsa dipercayai dalam perjalanan balik ke rumahnya di Kampung Batu Masjid, Temoh, Perak.

“Sias.atan awal mendapati kereta terbabit dalam perjalanan menuju ke Kuala Lumpur, memasuki lor0ng bertenta.ngan dan mere.mpuh mot0sikal tersebut.

“Penunggang ced.era pa.rah dan ma.yatnya dibawa ke un.it f0rensik h0spital sama untuk dibe.dah sia.sat,” katanya.

Menurutnya, be.dah sia.sat bagi mengetahui pun.ca kema.tian akan dijalankan esok selepas keputusan uji.an C0vld-l9 diterima,” katanya.

Katanya, pemandu kereta terbabit tidak ced.era dan dita.han untuk sias.atan lan.jut dan ke.s disia.sat mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Pengangkutan Jalan 1987.

ANTARA UCAPAN TAK.ZIAH WARGAMAYA:

Sama-sama sedekahkan Al-Fatihah.

Sumber : hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *