Dunia

“Memang Nasib Kau Baik Dik” Dah La Siap Suruh Member Rakam Lagi

Mutakhir ini, ramai ibu bapa yang sentiasa sibuk bekerja sehingga menga.baikan tanggungjawab mereka untuk mendidik anak-anak dengan sebaiknya. Mereka lebih gemar menyerahkan tugasan yang sepatutnya menjadi kewajipan mereka kepada guru-guru.

Ada pula ibu bapa yang memberi keizinan dan galakan kepada anak-anak untuk mereka keluar bersama rakan pada hujung minggu berbanding menggunakan masa tersebut untuk sama-sama melakukan aktiviti yang dapat mengeratkan silatulrahim dengan alasan mereka tidak mahu meng.ongkong anak-anak yang suka diberi ruang untuk menyendiri tatkala mereka meningkat dewasa.

Seringkali kita dengar remaja selalu dikaitkan dengan ma.salah dan suka membuang masa untuk perkara yang tidak berfaedah.

Gambar Sekadar Hiasan

Tidak terkecuali dengan sebuah video ini dimana terdapat sekumpulan remaja yang dilihat sedang menaiki motor di sebuah jalan raya.

Menaiki motorsikal sambil beronda-ronda sememangnya satu perkara yang menyeronokkan tetapi mana-mana penunggang motosikal pun tidak sah kalau tidak pernah melalui pengalaman jatuh dari motor.

Situasi itu sempat dirakam oleh seorang lagi rakan cuma apa yang terjadi selepas itu tidak pasti bagaimana reaksi anda bila melihat video yang disediakan di bawah ini.

Nasib Baik Takde Kenderaan Lain Dekat Belakang

🤦

Posted by CCTV Malaysia on Monday, January 18, 2021

Sumber : OM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *