Semasa

“Macam tak masuk akaI puIak” AwaI Ashaari bakaI diknakan hukman pnjara, Ini pertduhan yang dikenakan terhadap beIiau

Pengacara p.opular, Awal Ashaari mengaku tidak bers.alah di M.ahkamah Majistret, di sini, hari ini terhadap pertuduhan melakukan kh.ianat dengan mer0sakkan palang pagar milik pengurusan perumahan.

Awal atau nama sebenarnya Ahmad Awaluddin Ashaari, 41, membuat pengakvan itu selepas pertudvhan dibacakan terhadapnya di hadapan M.ajistret Zhafran Rahim Hamzah.

Mengikut pert.uduhan, Awal melakukan perbuatan itu di pondok pengawal Challis Damansara, Jalan PJU 3/30, Sunway Damansara, di sini dengan nilai kerugian dianggarkan RM 600 pada 11.30 pagi, 16 April lalu.

Awal did.akwa mengikut S.eksyen 427 Kanun Kese.ksaan kerana melakukan khi.anat yang memperuntukkan h.ukuman penjara tidak kurang daripada setahun atau tidak lebih daripada lima tahun atau de.nda atau kedua-duanya jika dis.abit kesa.lahan.

Terdahulu, Timbalan Penda.kwa Raya Mohamed Wafi Husain menawarkan jaminan RM 5,000 dengan seorang penjamin.

Bagaimanapun, pegvam bela, Datuk M Reza Hassan dibantu peguam Hamizah Sobree yang mewakili Awal memohon pengurangan jaminan kepada RM 3,000 dengan alasan ank guamnya ada pendapatan sebagai pengacara yang tidak konsisten, menyara istri dan dua anak serta menanggung ibu bapanya yang sudah berusia.

Zhafran bagaimanapun membenarkan jaminan RM 2,000 dan menetapkan 15 Julai untuk sebutan semula k.es.

Komen dari netzen

“tak masuk akal langsung la yang mend3ra budak tidak kena gari..yang kes merosak harta benda yang kena gari

“Kerugian rm600…. Masuk penjra 1-5 thn ..xmasuk akal… Byr je la kerugian tu..mesti management buat hal sbb tu org mengam0k

“Mesti pengurusan tu jenis x puas hati. Dh lama rasa cembvru. Tu sampai ke mahkamah. Semoga urusan awal d permudahkan.

“Semoga segala urusan Awal..
Allah permudahkan dan bebas dari tuduhan…banyakkan doa Awal…

Sumber : HM / 0nlinemaIaya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Untuk Komen Dan Share Banyak² Ya.. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *