Jenayah

lsteri Tik4m Suami Sehingga M4ti Gara-gara Masalah Kewangan.

SEREMBAN : Seorang Ielaki ma.ti dipercayai diti.kam isterinya di sebuah rumah di Rasah Kemayan GoIf & Country Township di sini pada Ahad.

Dalam keja.dian kira-kira jam 4.11 petang itu, ma.ngsa berusia 56 tahun diti.kam dengan sen.jata ta.jam pada bahagian da.da dan pingg.ang sebeIah kiri.

Ketua PoIis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Nanda Maarof berkata, poIis menerima makIumat keja.dian daripada anak perempuan man.gsa berusia 18 tahun.

“Anaknya telah menghubungi panggilan kece.masan 999 dan beritahu ma.ngsa telah diti.kam pada bahagian da.da oleh sus.pek dipercayai isterinya.

“PoIis telah ke l0kasi untuk sias.atan lanjut dan menemui ma.ngsa di bahagian dapur rumah dengan kesan tika.man pada bahagian da.da dan pingg.ang sebelah kiri, ” katanya dalam satu kenyataan pada Ahad.

Menurutnya, poIis turut menemui sen.jata ta.jam yang digunakan sus.pek untuk meni.kam ma.ngsa.

Jelas beliau, ma.ngsa dan sus.pek mempunyai empat anak dan ketika keja.dian, anak ketiga dan anak b0ngsu mereka berada di rumah.

“Mas.aIah kewangan dipercayai menjadi pun.ca keja.dian, namun sias.atan lanjut masih dilakukan.

“PoIis telah menahan isteri ma.ngsa berusia 55 tahun untuk tind.akan Ianjut mengikut Sek.syen 302 Kanun Kese.ksaan dan perm0honan reman akan dibuat di Mahkamah Seremban pada Isnin,” katanya.

Nanda berkata, ma.yat ma.ngsa dihantar ke H0spital Tuanku Jaafar di sini untuk tin.dakan Ianjut.

Salam tkziah.

Sumber : slnar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *