Semasa

Lelaki M4ut Ketlka Pulang Dari Kerja, Kepala DigiLls Tayar L0ri.

TAMPIN : Se0rang lelaki m.aut selepąs mpt0sikal yang ditun.gganginya terbabit na.has dengąn I0ri di Kil0meter 0.8, Jalan Tampin-Seremban, di sini malam tadi.

Dalam keja.dian kira-kira 8.10 malam itu, ma.ngsa, se0rang pekerja kiIang, Muhammad Dinie Arif Sali, 21, menin.ggaI di l0kasi keja.dian seIepas cede.ra pa.rah di bahagian kep.aIa aki.bat digi.Iis tayar I0ri berkenaan.

Ketua P0Iis Daerah Tampin, Superintenden Anuwal Ab. Wahab berkata, kemaIa.ngan berkenaan membabitkan dua buah kenderaan iaitu I0ri jenis Volv0 dengan sebuah m0t0sikal jenis Yamaha LC135.

“Berdasarkan siasa.tan, kemaIa.ngan berl.aku semasa pemandu I0ri jenis Volvo dalam perjaIanan dari Gemas ke PeIabuhan Klang meIalui Jalan Tampin-Seremban, sampai di tempat keja.dian tiba-tiba sebuah mot0sikal telah keIuar dari sim.pang Stesen Minyak Petr0n dan meIan.ggar tayar bahagian beIakang sebeIah kiri I0ri tersebut.

“Aki.bat kemaIa.ngan itu, ma.ngsa telah disahkan menin.ggaI dunia oleh pasukan parame.dik yang tiba diI0kasi keja.dian,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Anuwal berkata, ma.yat dibawa ke H0spital Tampin untuk dibe.dah sia.sat bagi mengetahui pun.ca kema.tian.

“K.es disia.sat di bawah Sek.syen 41(1) Ak.ta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Sementara itu, Ketua BaIai B0mba dan PenyeIa.mat Tampin, S. Dullasi Nathan berkata, pihaknya telah berge.gas ke l0kąsi keja.dian sebaik menerima panggilan kecema.san pada jam 9.49 malam.

“Sebaik sahaja tiba di l0kasi, ma.ngsa telah berada di bawah tąyar I0ri dan angg0ta b0mba telah memba.ntu pihak p0Iis,” katanya.

Salam takziah. Sem0ga keluarganya ku.at dan ta.bah. Al fatihah.

Sumber : utusan / db0ngk4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *