Semasa

Lelaki M4ut Dalam Kemal4ngan Tr4gis, Kereta H0nda Terputus Dua Selepas Mem0t0ng Myvl.

PETALING JAYA : Seorang lelaki m.aut selepas kereta H0nda Civic dipandunya terp.utus dua dalam kemal.angan di Jalan Lingk.aran Tengah 2 (MRR2) Pandan Perdana menghala Cheras, di sini hari ini.

Dalam keja.dian kira-kira pu.kul 10.40 pagi itu, kemal.angan turut memb.abitkan sebuah lagi kende.raan iaitu Per0dua Myvi.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten K0misi0ner, Mohamad Farouk Eshak berkata, sias.atan awal mendapati kemal.angan berl.aku apabila pemandu H0nda Civic yang dalam perjalanan dari Pandan Indah ke Pandan Perdana tidak dapat meng.awal kenderaannya selepas mem0t0ng sebuah Per0dua Myvi.

“Ia menyebabkan pemandu H0nda Civic hila.ng kaw.alan dan melan.ggar pemb.ahagi jalan di lor0ng paling kanan.

“Aki.bat kemal.angan, H0nda Civic itu terpu.tus dua dan pemandunya terca.mpak keluar dari kenderaannya. Ma.ngsa menin.ggal du.nia di tempat keja.dian,” katanya dalam satu kenyatan di sini hari ini.

Tambah Mohamad Farouk, pemandu H0nda Civic berusia 33 tahun meni.nggal dunia diseb.abkan kecede.raan ter.uk di kep.ala, manakala penumpangnya iaitu lelaki berusia 39 tahun ced.era pa.rah dan sedang menerima raw.atan di H0spital Ampang.

“Pemandu Per0dua Myvi iaitu lelaki berusia 36 tahun tidak mengal.ami sebarang kecede.raan.

“K.es disia.sat mengikut Sek.syen 41(1) APJ 1987 (Pindaan) 2020,” jelasnya.

Sumber : utus4n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *