Keluarga

lbu Ceritakan Kis4h Detik-Detik Ter4khir Adik Aming Sebelum Dijemput llahi.

Al Fatihah. Adik Aming Selamat Dikebu.mikan, Ibu Ceritakan De.tik-De.tik Tera.khir Sebelum Dijem.put Ilahi

KOTA KINABALU : Kanak-kanak yang pernah tu.lar di me.dia s0sial menerusi vide0nya yang pe.tah berkata-kata sambil memberi nasihat dilap0rkan menin.ggal du.nia di kediamannya di Tawau pada awal pagi Khamis.

Muhammad Aming Salleh Abdullah atau lebih dikenali sebagai Aming berusia lapan tahun menin.ggal du.nia selepas menga.lami se.sak na.fas kira-kira jam 1.30 pagi.

Perkara itu dis.ahkan ibunya, Santi Sabri, 33, ketika dihubungi. Menurut Santi, anaknya itu tiba-tiba menga.lami se.sak na.fas sebelum menin.ggal du.nia.

Katanya, sebelum ini anaknya berada dalam keadaan si.hat dan aktif tanpa sebarang penya.kit atau dija.ngkiti c0vld 19.

“Tiada juga apa-apa, cuma dia makan mi segera saja kemudian se.sak na.fas. Saya sangka dia biasa-biasa saja, sebab anak saya tidak sa.kit.

“Sempat lagi dia angkat barang-barang saya, azan dan s0lat,” katanya. Perkhabaran du.ka Aming turut tu.lar di me.dia s0sial pada Khamis.

Dia berkata, anak b0ngsunya itu turut sempat memberi pesanan kepadanya supaya menu.tup aurat dengan sempurna.

“Sebelum menin.ggal du.nia, sempat lagi dia berpesan kepada saya, tu.tup rapat-rapat aurat supaya bapa tidak menan.ggung d0sa.

“Saya tidak sangka anak saya pergi begitu saja, sebelum dia menin.ggal, saya dan suami ada di sisinya,” luahnya dengan hi.ba.

Ujar Santi, jena.zah anaknya akan dikebu.mikan terus di tanah perku.buran Kampung Titingan sebaik selesai pengurusan jena.zah.

Sebelum itu, pada 3 Februari lalu pernah melap0rkan kisah Allahya.rham apabila vide0-vide0 yang dirakamnya banyak unsur nasihat termasuk situasi terkini berkaitan pande.mik c0vld 19.

Salah satu vide0nya turut mendapat perha.tian daripada Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob ketika beliau menjadi Menteri Kanan (Keselam.atan) sebelum ini.

Reaksi Terkini Dari Perdana Menteri

Mendapat perkha.baran se.dih tentang pem.ergian Allahy.arham adik Muhammad Aming Salleh Abdullah yang dilap0rkan menin.ggal du.nia selepas menga.lami se.sak na.fas kira-kira jam 1.30 pagi tadi.

Saya pernah membuat hantaran di me.dia s0sial berkenaan pesanan yang baik-baik yang disampaikan oleh Allahya.rham Adik Aming pada 23 Januari 2021.

Ternyata Allahy.arham adik Aming merupakan seorang anak yang sangat baik dan bijaksana.

Sama-sama kita sedekahkan Al Fatihah untuk Allahya.rham adik Aming yang kita sayangi. Tak.ziah saya ucapkan kepada keluarga Allahya.rham adik Aming. Sem0ga ta.bah menghadapi ujian ini.

Vide0 berunsur nasihat supaya orang ramai mema.tuhi Pr0sedur 0pe.rasi Standard (S0P) memakai pelitup mu.ka dimuat naik melalui Faceb00k miliknya pada 27 Oktober tahun lalu telah disiarkan dan diterbitkan di me.dia s0sial.

Adik Aming Selamat Dikebu.mikan

Sumber : diarivir4l

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *