Semasa

Konon Acah Berani Hendak Sembur Orang. Kalau Berani Silakan Berdepan Saya. Peguam

Minggu lalu, video seorang wanita bernama Suharnizan menjadi mngsa hiinaan dan ‘b0dy shaming’ usahawan kosmetik Eiira Aziera, hangat diperkatakan ramai.

Susulan dari itu seorang peguam bernama Nor Zabetha tampil mahu menghulurkan bantuan guaman.

Meskipun Suharnizan tidak dapat menggunakan khidmat Zabetha atas faktor jarak, namun Zabetha tetap mengikuti perkembangan kes membabitkan Suharnizan dengan berkongsi beberapa hantaran di Facebook.

Namun tidak semua menyenangi niat baik peguam itu apabila dia sendiri akhirnya menjadi mngsa hiinaan dan ‘b0dy sham1ng’ individu tidak berm0ral.

Berikut hantaran terbaru Nor Zabetha di Facebook susulan perkara tersebut;

” Tadi waktu masuk ke pejabat, sahabat merangkap PA saya tahan sebelum saya masuk bilik, katanya “Hang sabaq sat! Sabaq! Tarik nafas. Tenang”. Saya pun senyum sambil tarik nafas.

” Apalah agaknya yang boleh bikin saya tidak happy pagi-pagi ini. Saya memang ada team social media, yang mengawal pergerakan di sosial media dan yang membaca soalan-soalan di messenger.

” Kemudian admin tunjukkan ada satu fake account yang sedang kami pantau, pantau bagi tujuan jika ketrlaluan, saya akan mulakan untuk mencari IP dan buat aduan kepada polis SKMM dan jika perlu bawa ke mhkamah, saya akan dapatkan perintah.

L0w class weii b0dy serupa gajah weii..

” Dalam fake account ini, ada juga komen dari fake account lain dan penggunanya adalah Mali Luca, dimaakinya saya “serupa jub#q ayam”, “low class weii b0dy serupa gajah weiii” “korang minum laleh weii bleyy kuruih “maluuuu nak sangat saman keti#q bau owww masuk court”.

” Mentaliti mengata saiz badan orang. Sebab itu saya katakan jenis yang macam bekas duta produk ini bah4ya, mereka menyeru ke arah menghiina dan mencaaci orang. Kemudian jadi ikutan pada mereka yang sama kepala.

” Dia mengajak orang b0dy sham1ng, mengajar fahaman kalau berbadan besar itu gajah, berbadan besar itu b#bi, berbadan besar itu ket1ak busvk. Berbadan besar itu seolah-olah hiina.

” Fahaman manusia yang jenis bagaimana ini? Hatinya penuh dengan keb3ncian dan hitam.

” Dijatuhkan pula orang tetapi penakvt, tidak berani secara berdepan. Buka akaun baru semalam kemudian mengh3ntamnya pula saya.

” Mengh3ntam pula secara takut, bukan diruang komen saya. Di ruang komen orang. Maaf kalau ini cara memasarkan Laleh saya tidak berminat!

Konon acah-acah berani hendak sembur orang

” Kepada pemilik fake account Mali Luca, silakan jika berani hendak mengh3ntam saya silakan di ruang komen saya. Silakan berdepan dengan saya.

” Jangan baling batu sembunyi tangan. Konon acah-acah berani hendak sembur orang tetapi realitinya penak0t.

” Saya paparkan gambar tulisannya itu dan saya mahu kalian faham kenapa perbuatan buIi ini bukan yang main-main.

” Saya ini mungkin jenis manusia yang tabah dan tegas. Tidak goyah saya diasak oleh kata-kata buIi oleh golongan peng3cut ini.

” Bayangkan kalau ser4ngan oleh si peng3cut ini kepada mngsa yang memang pernah ada rekod deppresi dan memang ada rekod tekanan ment4l.

” Bagaimana agaknya? Sebab penerimaan manusia itu berbeza, ada yang jenis terlalu rapuh dan fragile.

” Saya tidak balas komennya. Saya tekan reaction ‘haha’ sahaja. Orang begini, dia hendak sak1tkan hati kita tetapi selalunya dia yang sak1t hati semula bila terkena.

” Jadi kita jangan bagi muka dengan geng-geng pembuIi dan tambah pula pembuIi pengecut serupa ini” akhiri Zabetha

Sumber : FB Nor Zabetha / asiaunited

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *