Hiburan

Khabar Duka, Bek4s Penerbit Radi0 RTM Zuraidah M0hd N0h Menlnggal Dunia.

Kuala Lumpur : Be.kas penyelia penerbitan radi0 Klasik dan penerbit drama Radi0 Televisyen Malaysia (RTM) yang disegani, Zuraidah Mohd Noh, 61, menghe.mbuskan na.fas tera.khir selepas beberapa hari kriti.kal di sebuah h0spital di Shah Alam, jam 9 malam, semalam.

Peme.rgian arw4h ternyata satu kehiIa.ngan besar buat industri hiburan tempatan dan dita.ngisi kebanyakan artis termasuk Azhan Rani, Darling Ngasri, Sheera Iskandar, Catriona Ross, Mardiana Alwi, Ika Nabella dan ramai lagi.

Menurut Azhan, Allahyrha.mah Zuraidah adalah antara indi.vidu yang paling berjasa kepadanya sejak menceburi bidang lak0nan dan turut berse. dih dengan peme.rgiannya itu.

“Buat yang mengenali saIah se0rang insan yang banyak berjasa dalam perjalanan karier diri ini, moh0n d0akan sem0ga Allah mencuc.uri rahmat ke atas r0hnya. Zuraidah Mohd Noh, be.kas penerbit drama radi0 RTM yang dijemput Ilahi menin.ggaIkan kita semua, jam 9 malam.

“KeIetah, bebeI, nasihat akak yang tak pernah pu.tus pada saya akan dirindui. Orang pertama yang percaya diri saya untuk jadi pelak0n drama radi0 sejak 2004 lagi. Sem0ga Allah memberikan keku.atan buat ahli keluarga arw4h dan semoga diampunkan segala d0sa dan ditempatkan bersama orang-orang yang beriman,” katanya.

Zuraidah memulakan khidmatnya bersama RTM sekitar 1980-an dan baharu saja bersara pada tahun lalu. Arw4h adalah antara indi.vidu penting yang te.guh membangunkan industri penerbitan drama radi0.

Beliau begitu memperta.hankan drama radi0 yang sudah menjadi antara warisan berharga di RTM. Alasan stesen radi0 lain tidak menerbitkan drama radi0 tidak mema.tahkan semangatnya untuk terus menyiarkan drama di radi0 hingga kini.

Sumber : hm / db0ngk4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *