Viral

Kej4m, Bayi 7bulan Dihemp4s Peng4suh ke Lant4i Kerana tak Henti Men4ngis

Ibu mana yang tidak sayangkan anak yang telah dikan.dung 9 bulan 10 hari dengan penuh kasih sayang.

Siapa sangka 0rang yang dipertanggun.gjawabkan menjaga anak kecilnya semasa dia dan suami pergi bekerja, rupanya telah mend.era anaknya dengan begitu kej.am.

Beberapa hari yang lalu, kec0h di media s0sial tentang se0rang ba.yi berusia 7 bulan berada dalam kead.aan krit.ikal selepas didapati dihe.mpas ke lantai oleh pegasuhnya.

Kejad.ian yang meny.ayat hati itu telah membuatkan anak kecil itu menga.lami pendar.ahan dan keret.akan di bahagian tempurung kepalanya.

Bayi 7 Bulan Kritikal Dihempas Pengasuh, Ibu Luah Rasa Sedih

Menurut ayah kepada bayi tersebut, dia telah menghantar anaknya pada jam 7 pagi dalam kead.aan yang sihat dan aktif, namun dia telah mendapat panggilan dari pengasuh tersebut pada jam 2.35 petang untuk mengambil anaknya dan mendak.wa anak kecil itu terjatuh dari ‘baby walker’.

Apabila tiba di rumah pengasuh tersebut, dia mendapati anak lelakinya mempunyai kesan beng.kak di kepala dan segera membawa anaknya ke h0spital.

Disebabkan hal itu, dokt0r mendapati anaknya Raid Hazim mempunyai keret.akan di bahagian tempur.ung kepala.

Bayi 7 Bulan Kritikal Dihempas Pengasuh, Ibu Luah Rasa Sedih

Ibu kepada Raid Hazim telah meluahkan rasa ke.sal dan terkilan kerana menghantar anaknya ke pengasuh tersebut walaupun sudah beberapa kali melihat anaknya menangis setiap kali dihantar seperti tidak mahu ditinggalkan.

Menurut ibunya , aki.bat dari der.aan itu anak lelakinya mempunyai darah beku dikepala dan mempunyai risik0 untuk dikeluarkan serta anak kecil itu harus ditid.urkan buat sementara waktu.

Bayi 7 Bulan Kritikal Dihempas Pengasuh, Ibu Luah Rasa Sedih

Bayi 7 Bulan Kritikal Dihempas Pengasuh, Ibu Luah Rasa Sedih

Meskipun sus.pek telah ditahan oleh pihak p0lis, sehingga hari ini ibu man.gsa tidak berhenti meluahkan rasa se.dih dan kes.al di akaun Facebo0k kerana memberi orang lain menjaga anaknya.

“Ya allah ya tuhanku kau kuatkanlah aku, kau tabahkanlah aku ya allah kau redhakan la hatiku untuk terima semua ujian mu . Sesungguhnya aku tidak kuat melawan ya allah.”

“Andai kau panjangkan umur anakku kau angkatlah segala saki.tnya supaya dia tidak mende.rita. tetapi andai sebaliknya kau tabah dan kuatkanlah hatiku ya allah.

“Ya tuhan yagn maha penye.mbuh aku serahkan anakku raid hazim padamu untuk kau jaga untuk kau rawat untuk kau sembuhkan”

Bayi 7 Bulan Kritikal Dihempas Pengasuh, Ibu Luah Rasa Sedih

Walau bagaimanapun, Eyna juga mengucapkan terima kasih kepada orang ramai yang membantu dan mend0akan anaknya Raid Hazim agar sedar dari tidur.

Menerusi hasil siasatan p0lis, wanita tempatan yang mengasuh anaknya itu dipercayai menghe.mpas anaknya itu sebanyak 2 kali, kerana hanya disebabkan mar.ah apabila bayi mal.ang itu tidak berhenti menangis.

Kekas.aran itu dihentikan selepas menyedari Raid Hazim tidak sedarkan diri.

sumber : Y0y netw0rk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *