Dunia

Keadaan Mnyedihkan Terkini Dewi Persik “Pnyanyi Dangdut Top Indo” Slps Sebulan Di Jangkiti C0vid

Ini Tegvran Daripada Allah Untuk Gug0rkan D0sa Saya” Ruam Merah Penvhi W4jah Dewi Perssik, Kesan J4ngkitan C0vid-19

SETELAH sebulan mengasingkan diri, akhirnya penyanyi dangdut Indonesia, Dewi Perssik tampil mengakui dia kini dalam proses pemulihan selepas disahkan positif Covid-19 bulan lalu.

Dewi Perssik atau nama sebenarnya, Dewi Murya Agung, 35, membuat pendedahan mengejutkan itu menerusi Instagram.

Bersama pengakuan itu penyanyi lagu Semua Karena Cinta berkenaan turut berkongsi foto menunjukkan ruam merah di bahagian wajah dan dadanya.

“Saya sakit kena Covid-19. Alhamdulillah, Allah masih beri kesempatan untuk sihat, saya sudah sembuh sekarang.

Dewi Perssik berkongsikan pengalamannya dijangkiti Covid-19.

“Saya salah seorang yang beruntung untuk sembuh, sudah periksa dua kali Alhamdulillah dan disahkan negatif. Sekarang sudah sembuh dan dalam proses pemulihan,” katanya.

Bercerita mengenai kesan ruam yang kini mula menghilang itu, Dewi Perssik berkata ia merupakan gejala bagi individu yang terkena 20 peratus Covid-19.

“Kemerahan ini timbul daripada mereka yang 20 peratus dijangkiti Covid-19. Saya fikir semua ini adalah satu teguran daripada Allah dan untuk menggugurkan dosa saya.

“Mungkin disebabkan jadual aktiviti seni yang padat sehingga kurang rehat menyebabkan diriku dijangkiti Covid-19,” ujarnya.

Dewi Perssik juga mengingatkan semua pihak agar sentiasa berhati-hati dan dan mengikut prosedur operasi standard (SOP) bagi mengelakkan pandemik itu daripada tersebar.

Penyanyi yang terkenal dengan imej seksi ini turut merakamkan penghargaan terhadap petugas barisan hadapan.

“Covid-19 adalah suatu perkara yang nyata (benar-benar berlaku). Sekurang-kurangnya saya tidak menjadi pembunuh dengan menyebarkan virus itu ke mana-mana.

“Gejala yang saya alami adalah gejala ringan… yang lebih berbahaya itu adalah orang tanpa gejala, kerana dia tetap merasa sihat dan berpotensi untuk menularkan terutama kepada golongan yang berisiko,” katanya.

Dalam entri itu juga, Dewi Perssik menzahirkan ucapan penghargaan buat semua petugas barisan hadapan yang sentiasa bekerja bersungguh-sungguh demi memastikan penularan Covid-19 dapat dihapuskan.mstar

Sumber : fuh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *