Keluarga

Kanak-kanak Lelaki 4tahun M4ut Kereta Terjun4m Ke Dalam Sungai.

KUB4NG PASU : Se0rang kanak-kanak lelaki berusia empat tahun m.aut selepas kereta yang din.aiki bersama keluarganya terju.nam ke dalam sungai di Jalan Sungai Korok di sini pada Ahad.

Ketua P0Iis Daerah Kub.ang Pasu, Superintendan Rodzi Abu Hassan berkata, keja.dian berla.ku kira-kira jam 11.29 pagi ketika ma.ngsa, Haraz Safiy Haniz menaiki kereta Perodua Myvi bersama tiga ahli keluarga yang lain.

Beliau berkata, kemaI.angan itu berla.ku ketika kenderaan yang dipa.ndu bapanya, Haniz Mohamad, 35, berg.erak dari arah pekan Jitra menghala ke Ayer Hltam dalam kead.aan cuaca baik dan jalan yang kering.

“Namun ketika sampai di Jalan Sungai K0rok, kereta berken.aan diperc.ayai hiI.ang kaw.aIan lalu terba.bas ke kanan jalan sebeIum meIa.nggar papan ta.nda di ba.hu kanan jalan dan terja.tuh ke dalam sungai,” katanya dalam satu kenyataan di sini pada Ahad.

Menurutnya, kemaI.angan itu menyeb.abkan bahagian hadapan kereta terb.abit re.muk namun semua ma.ngsa yang berada di dalam kenderaan berjaya dikeI.uarkan 0leh pemandu.

“Ma.ngsa yang ced.era kemudiannya diha.ntar ke H0spital Jitra untuk menerima raw.atan. Walau bagaimanapun, pada jam lebih ku.rang 12.20 tengah hari Haraz Safiy disa.hkan menin.ggaI du.nia.

“Ma.yat telah dih.antar ke F0rensik H0spital Sultanah Bahiyah AIor Setar untuk sias.atan lanjut.

“Adik ma.ngsa, Syafin Haadif Haniz, dua tahun masih mene.rima raw.atan di z0n merah H0spital Jitra manakala bapa dan ibu mereka, Nurul Syahira Zamri,34, menga.lami Iu.ka ringan.

Rodzi menambah, ke.s disia.sat mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan dan kenderaan dih.antar untuk pemeri.ksaan Puspak0m.

“Kita juga sedang gi.at meng.esan sa.ksi bebas yang menya.ksi keja.dian kemaI.angan ini,” katanya.

salam t4kziah buat keluarga adik Haraz Safiy. semoga ibu bapanya k.uat dan ta.bah. syurga buatmu syg. Al fatihah

sumber : slnar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *