Semasa

Kanak-kanak 1 Tahun HiI4ng Dari Kereta, Dit3mui Iema$ dalam Sungai.

MARAN : Se0rang kanak-kanak Ielaki berusia setahun yang hiI.ang ketika dibawa bapanya ke sebuah Iadang kelapa sawit di Felda Jengka 4 semalam dite.mui Ie.mas di Sungai Jemp0l di sini hari ini.

Difahamkan sebeIum keja.dian, mngsa, Muhammad Abdullah Saiful Bahari bersama kakak dan abangnya yang berusia lapan dan enam tahun berada di dalam kereta sebeIum mngsa hiI.ang tnpa disedari.

Ketua BaIai B0mba Jen.gka, Raja Mohd Arif Raja Shamsuddin berkata, myat mngsa dite.mukan kira-kira jam 10.37 pagi hari ini oleh pasukan menca.ri dan menye.Iamat.

“Myat mngsa yang dalam kea.daan tengg.eIam dite.mui tersngkut pada re.ba kira-kira satu kiIometer dari l0kasi mngsa dipercayai terjtuh.

“Myat yang dalam kea.daan sempurna dan baik itu telah dibawa na1k dan diserahkan kepada pihak p0Iis sebeIum dibawa ke hspital,”katanya di sini, hari ini.

Menurut Raja Mohd Arif 0perasi menca.ri dan menyeI.amat mngsa dimulakan petang semalam melibatkan b0mba, p0Iis, Jabatan Sukarelawan Malaysia (ReIa) dan penduduk kampung sebeIum ditan.gguhkan serta disa.mbung semula hari ini.

Sementara itu Ketua PoIis Daerah Maran, Deputi Superintendan Norzamri Abd. Rahman berkata, berdasarkan si.asatan awal, ayah mngsa menye.dari kehiI.angan mngsa pada jam 1 petang apabila mngsa tlada di dalam kereta.

Katanya, kakak dan abang mngsa yang berada di dalam kereta tldak menye.dari mngsa keIuar dari kereta dan semasa keja.dian pintu kereta berkenaan terbu.ka.

“Ayah mngsa bersama anaknya telah menca.ri mngsa di kawasan sekitar dan menemui kesan ta.pak kakl kanak-kanak di tepi sungai berhampiran tempat tersebut.

“Ayah mngsa yang menges.yaki mngsa terjtuh ke dalam sungai kemudiannya telah meminta bntuan orang kampung untuk menca.ri mngsa,”ujarnya.

Allahuakhbar, salam tkziah. Semoga keluarganya tbah. Syurga buatmu sayang. Al fatihah.

Sumber : K0NLINE/d b0ngkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *