Keluarga

“Kami pergi dulu ibu ayah..” Dua Beradik M4ut MPV Dinaiki Sekeluarga Terbab4s Di Lebuhraya.

Bent0ng : Dua be.radik menin.ggaI du.nia, manakala tiga ahli keluarga lain ced.era seIepas kende.raan pelbagai guna (MPV) dinaiki mereka terba.bas di KiI0meter (KM) 44.1 Iebuhraya Kuala Iumpur-Karak dekat sini, hari ini.

Dalam keja.dian 3.20 pagi itu, Wafa Safia Mohd Hairy, 17, dan adiknya, Adam Haiqal, 12, m.aut di tempat keja.dian, manakala bapa mereka, Mohd Hairy Ahmad, 44; ibu, Zuraini Zolkifli, 44, dan adik, Fahmi Eyman, 10, cede.ra.

Ketua PoIis Daerah Bent0ng, Superint.endan Zaiham Mohd Kahar berkata, keluarga itu menetap di Shah Alam, Selang0r dan dalam perjaIa.nan ke Kelantan menaiki T0y0ta Estima dipandu Mohd Hairy yang juga kakita.ngan MajIis Perbandaran Petaling Jaya.

Katanya, sias.atan awal mend.apati kemaI.angan berl.aku apabila kende.raan itu cuba mem0t0ng kenderaan di hadapan namun, ga.gaI sebeIum hiIa.ng kaw.aIan di kawasan bersek0Iah dan jaIan Iembap.

“MPV itu terba.bas dan terb.aIik menyeb.abkan dua ma.ngsa meni.nggaI du.nia di l0kasi keja.dian.

“Tiga ma.ngsa lain iaitu pemandu re.tak tuIa.ng beIakang, isterinya re.tak ta.ngan kanan, manakala se0rang lagi anak Ielaki mereka (Fahmi Eyman) pa.rah di bahagian kep.aIa,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Zaiham berkata, difahamkan lima be.ranak itu ke Kelantan untuk menghadiri majlis pertunangan adik Zuraini.

Katanya, ma.yat ma.ngsa dihantar ke H0spital Bent0ng untuk be.dah sia.sat, manakala tiga ma.ngsa lain turut dira.wat di h0spital sama.

Menurutnya, ke.s itu disia.sat mengikut Sek.syen 41 Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987.

Salam t4kziah. Semoga keluarganya k.uat dan ta.bah ats kehiIa.ngan 2 anak tersayang. M0ga kedua2 anak mereka ditempatkan dikalangan orang yg soleh serta solehah. Al fatihah

Sumber : hm / db0ngkar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *