Hiburan

Isteri Dr. Say Tekad Berhenti Dari Jadi Doktor. Dr Say Dedh Apa Yang Berlaku

Pengacara Tanya Doktor, Dr. Say Shazril memaklumkan isterinya Dr. Azura tekad mahu berhenti bekerja sebagai doktor selepas akui tidak tahan menguruskan banyak hal dalam satu masa.

Menurut Dr. Say, isterinya bimbang akan banyak perkara termasuk anak tunggal mereka Aezril  atau panggilan manjanya, Ace, 1, yang kini mempunyai masalah lambat bercakap.

Bini tekad behenti kerja. Sekuat mana seorang manusia tu pasti akan ada breaking point juga dan bini saya just reached her limit.

“Juggle between kerja full time, sambung masters full time, menerima berita yang Ace delayed in communication semestinya tak mudah.

“Dia salahkan dirinya sebab tak luangkan lebih masa dengan Ace. Dia stress sebab dah masuk sistem CNS (Central Nervous System) yang memerlukan lebih pembacaan dan penghafalan tapi pada masa yang sama risau mengenai pendapatan,” katanya.

Dr. Say berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

Memahami kebimbangan dan tekanan yang dialami oleh isterinya, Dr. Say mencadangkan berhenti bekerja adalah satu keputusan yang terbaik.

“Saya tahu something needs to be done. Kalau tulang belakang saya (bini) not in a good condition macam mana saya nak berada dalam keadaan yang baik jugakkan?

“Maka saya senyap-senyap menghubungi jabatan sumber manusia tempat bini bekerja bahawa berhenti bekerja adalah keputusan terbaik,” katanya lagi.

Pun begitu, Dr. Say akui ramai tidak setuju apabila isterinya berhenti bekerja di kala pandemik sedang melanda negara, namun beliau pasti dengan keputusan tersebut.

“Satu perkara yang saya cukup kagum dengan bini adalah dia tak kisah penat mana pun dia, senyuman dan layanan mesra kepada pes4kit tetap diutamakan. Akan tetapi kesihatan diri dia harus diutamakan.

“Mungkin ada yang tak setuju berhenti kerja ketika situasi C0VID-19 ini tapi saya okay sebab bagi saya lebih semangat untuk earn for my family.

“As long as saya jarang nampak air mata mengalir dari bini saya, itu sudah cukup gembira. Duit boleh cari tapi kesihatan mntal dan ketenangan hati tak mudah diganti.

“Disember akan jadi bulan terakhir bini bekerja, start 2021 masa untuk focus on Ace, pelajaran dan suami yeahhh!” jelasnya.

Dr. Say dan isterinya berkahwin pada 30 Mac 2014 dan mereka menimang cahaya mata pertama selepas lima tahun berumah tangga.

Sumber : TTK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *