Semasa

Innalillah, Suami M4ut, Isteri dan Anak Ceder4 Dalam Nah4s Keret4 Bert3mbung Keret4.

SHAH ALAM : Se0rang jurutera ma.ut, mana.kala isteri dan dua anaknya ced.era apabila kereta din.aiki mereka dire.mpuh sebuah kereta yang diperc.ayai hila.ng kaw.alan dalam kejad.ian di Persiaran Tun Teja di sini semalam.

Ma.ngsa dikenali Ahmad Safwan Sulian, 32, disa.hkan menin.ggal dunia dalam kejad.ian kira-kira jam 3.45 petang.

Ketua P0lis Daerah Shah Alam, Asisten K0misi0ner Baharudin Mat Taib berkata, sias.atan awal mend.apati kemal.angan diperc.ayai berlaku apabila sebuah kereta jenis Prot0n Perdana yang dipa.ndu lelaki berusia 36 tahun dari arah Persiaran Pang.lima Sultan telah hil.ang kaw.alan.

“Kereta itu kemud.ian terba.bas hingga melan.ggar Per0dua Aruz yang dipandu ma.ngsa.

“Remp.uhan itu menyeb.abkan ma.ngsa (Ahmad Safwan) par.ah dan disa.hkan menin.ggal dunia di l0kasi kejad.ian, manakala isterinya berusia 33 tahun dan dua anak mereka berusia lima dan tiga tahun dilap0rkan mengal.ami keced.eraan,” katanya dalam satu keny.ataan hari ini.

Baharudin berkata, may.at man.gsa telah dihantar ke H0spital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang dan isteri serta anak ma.ngsa pula dikej.arkan ke H0spital Shah Alam untuk raw.atan.

Beliau berkata, pemandu Prot0n Perdana itu kini masih berada di z0n mer.ah HTAR dan pihaknya juga telah menga.mbil sam.pel da.rah untuk uji.an sari.ngan alk0hol serta dad.ah.

“Sias.atan masih dijala.nkan dan ke.s disia.sat di bawah sek.syen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Sumber : faceb00k

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *