Semasa

Ini Kronologi Penuh Kenapa Rakan Arwah Siti Nur Suria Tergamak Buat Perbuatan Terkutuk Itu Kepada Kawan Baik Sendiri

Berikut kronologi kejadian mengikut laporan Kosmo Online menerusi kenyataan Ketua Polis Terengganu, Datuk Roslee Chik:

Sebelum Kejadian Dan Punca Kejadian Sebenar

Sspek mendkwa pada mulanya dia hanya pergi ke rumah mnngsa sekadar untuk bersembang kosong. Namun, ketika sedang berbual sspek mendakwa Siti Nur Suria telah merendah-rendahkan dirinya terutama tentang status ekonomi keluarga dan rupa parasnya.

Sspek yang pnas hati kemudian telah menyyrang mnngsa yang kebetulan sedang memegnng sebilah pisau untuk meneetas lebihan benang pada seluarnya.

Menurut Roslee, sspek dan mnngsa kemudian telah bergeelot hingga menyebabkan Siti Nur Suria ceddra diteta4k pada bahagian muka, leher dan dada menggunakan senjjta t4jam.

Panik apabila mendapati mnngsa tidak lagi bergerak selepas ditet4k, suspek nekad mem0t0ng pergelangan tangan kiri mnngsa hingga ptus.

Sspek Cuba ‘Reka Cerita’ Demi Selamatkan Diri Tapi…

Bimbang tindakannya itu terbongkar, sspek mencipta plot kononnya insid3n itu bermotifkan s4mun dengan mengambil wang dan telefon bimbit milik mnngsa sebelum mel4rikan diri dengan sebuah motosikal.

Namun, kamera litar litar tertutup (CCTV) yang dipasang di sebuah rumah burung walit berhampiran rumah m4ngsa mer4kam kelibat sspek dan motosikalnya berada di rumah tersebut sewaktu kejadian.

Sspek kini direman 14 hari bagi membantu siaasatan mengikut Sekksyen 302 Kanun Kesekksaan.

SUMBER : Kosmo

Remaja 19 Tahun Ini Kelihatan Mengigil Dan Menangis Ketika Dibawa Masuk Ke Mahkamah , Dakwa Suria Telah Merendah-rendahkan Dirinya

Remaja 19 Tahun MenggigiI masuk mhkamah

Menerusi Iap0ran BuIetin TV3, sspek yang berusia 19 thun menggigiI sebaik shaja dibawa trun dari knderaan p0Iis sbeIum dibawa masuk ke dalam mhkamah.

MengaIir air mata

Malah, sspek yang berpakaian I0kap berwrna ungu dilihat mengaIirkan air mata sewktu dia dibawa masuk ke dalam kmar mhkamah oleh angg0ta p0Iis.

Berdasarkan hasiI slasatan awal, sspek mngakku meIakukan prbuatan itu yang berpnca dari kata mengatta sehingga berIaku saIah fham sebelum berlaku pergeIutan.

Prlntah rman tersebut dibnarkan Majlstret Engku Nurul Ain Engku Muda di Mhkamah Majlstret. Kess dislasat menglkut Sksyen 302, Knun Keslksaan kerana membnnuh.

P0Iis berjaya seIesaikan kess tersebut

Sementara itu, pihak p0Iis brjaya menyIesaikan kess bnnuh Siti Nur Suria Ismail, 19, dalam tempoh 17 jam apabila mnahan kwan baik mngsa yang mengakku meIakukan prbuatan kjam itu hanya kerana berrang diperIi gdis itu.

Sspek, 19, yang juga bkas rkan sekoIah Siti Nur Suria dithan pada pukul 7.30 pagi seIepas dia tampiI mmberi ktrangan di BaIai P0Iis Telemong di sini.

“Dia mencritakan, pada muIanya dia hnya pergi ke rumah mngsa sekadar untuk bersmbang k0song dan ketika sdang berbuaI itu, sspek mendkwa Siti Nur Suria telah merndah-rndahkan dirinya terutama tntang status ek0nomi keIuarga dan rupa prasnya.

“Sspek yang pnas hati kmudian telah menyrang mng­sa yang kebetuIan sdang mme­gang sebiIah plsau untuk mnetas Iebihan bnang pada seIuar­nya,” katanya di sini ­semalam.

Menurut Roslee, sspek dan mngsa kemudian telah bergeIut hingga menybabkan Siti Nur Suria cdeera ditettak pada bhagian muka, Ieher dan dada menggunakan snjata tjam.

Tmbahnya, sspek yang panlk apabiIa mendapati ­mngsa tidak lagi bergerrak seIepas ditettak nkad mem0tong pergeIa­ngan tngan kiri mngsa hingga ptus.

“Sspek juga telah mengambiI wang dan teIefon bimbit milik mngsa bagi mencipta pIot k0nonnya inslden itu berm0tifkan smun sebelum meIarikan diri dengan sebuah motosikal,” ­katanya.

Sumber : suratkabor media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *