Dunia

Heb0h wanlta ini lahlrkan ank lepas sejam disahkan hamiI

Seorang wanita di Tasikmalaya melahirkan byi lelaki dalam tempoh satu jam selepas dia mengumumkan dirinya hamiI kepada keluarga dan jiran, Sabtu lalu..

Wanita bernama Heni itu selamat melahirkan byi lelaki yang diberi nama Lingga Cipta Radeva walaupun tidak menyedari dirinya berbadan dua.

Gempar! Ibu di Tasik Mendadak Hamil 1 Jam dan Melahirkan Bayi Laki ...

Tribunnews melap0rkan, kisah kehamiIan dan kelah1ran yang berIaku pada Heni ternyata mengejvtkan ahli keluarga dan jirannya kerana dia tidak kelihatan seperti sedang hamiI.

Kisah mengenai ‘kelah1ran tanpa hamiI’ itu dikongsi oleh Taufik Romdoni menerusi Facebook (FB) sehingga mendapat pelbagai reaksi daripada warganet.

Subhanalloh Walhamdulillah Walaailaaha Illlalloh Walloohu AkbarInilah tanda-tanda kebesaran Alloh SWT. Dmn Alloh telah menganugrahkan seorang Bayi Laki-laki kepada sepasang suami istri dengan proses kehamilan hanya satu jam tidak dalam waktu sembilan bulan.Bahkan melahirkannya pun dalam keadaan menstruasi.Semoga menjadi anak yang sholeh dan beriman. Aamiin Wallohu'alam.

Posted by Taufik Romdoni on Saturday, July 18, 2020

Menerusi hantaran di FB, Taufik memaklumkan dia menerima perkhabaran Heni disahkan hamiI, namun melahirkan byi lelaki dalam tempoh satu jam kemudian.

Dalam temu bual bersama Heni, wanita itu mengakui tidak menyedari dirinya hamiI kerana tiada sebarang petanda kehamiIan seperti diaIami wanita lain.

Namun pada malam Sabtu lalu, Heni mengalami kes4kitan pada per0tnya sebelum mengesahkan dirinya hamiI.

“Ketika hamiI ini saya masih datang bulan. Sebab itu saya tidak menyedari sedang hamiI,” katanya. menerusi rakaman video di FB.

Viral Wanita Tasikmalaya Hamil Hanya Satu Jam dan Mendadak …

Menurut bapa wanita terbabit, Mahmudin (50), warga Mandalasari, Puspahiang tidak menyangka anaknya, Heni Nuraeni (28), melahirkan b4yi secara ‘tiba-tiba’ setelah disahkan hamil dalam satu jam. Dia sangat terkejut dengan kelah1ran cucunya yang tak terduga itu.

“Masa kejadian dada saya berdebar-debar kerana menunggu proses kelah1ran tapi sesudah Heni selamat melahirkan cucunya itu, dia langsung lega” kata Mahmudin kepada wartawan di rumahnya pada Isnin (20/7).

Ia mengatakan, awalnya Heni merasa sesak dan kembung. Ia menyebut bukan sakit perut yang biasa. Bahkan bukan juga sakit masuk angin. Sebab, Heni merasakan seperti mau melahirkan.

“Jam 19.00 WIB (Sabtu 18 Julai 2020), anak saya mengeluh perutnya sakit badannya lesu dan perutnya terasa kembung. Jam 20.00 WIB langsung bengkak hamil. Awalnya perutnya biasa saja,” terangnya.

Meski terkesan mendadak, proses persalinan Heni berjalan dengan lancar. Bayi laki-laki dengan berat 2,7 kilogram itu kemudian diberi nama Lingga Cipta Radeva.
Keluarga soal Ibu di Tasikmalaya Melahirkan setelah Hamil 1 Jam: Berdebar Kaget (1)

“Proses kelah1rannya tak banyak menemui kesulitan. Saya sempat memanggil bidan desa jam 21.00 WIB dan akhirnya berhasil melahirkan bayi itu dalam keadaan sihat. Beratnya 2,7 kilogram panjangnya 50 centimeter,” tambah Mahmudin.

Sumber : Harian Metro, Taufik Romdoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *