Semasa

Hasrat nak Ziarah Keluarga Di kampung tak Kesampaian, isteri m4ut Ketika 0tw.

HuIu Terengganu – Hasrat se0rang suri rumah bersama keluarga untuk menzi.arah ibunya di Dungun tldak kesamp.aian apabila dia m.aut dalam kemaI.angan di Kilometer (KM) 380.5, Iebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT2) berhampiran Ajil di sini hari ini.

Dalam kjadian pada jam 10.15 pagi itu, mngsa, Nurshahyda Mohd. Zaki, 29, mninggal dunia di l0kasi kejad.ian aklbat kecede.raan pa.rah di baha.gian kepaIa.

Ketua PoIis Daerah HuIu Terengganu, Superintendan Mohd. Adli Mat Daud berkata, sewaktu kejad.ian, Nurushahyda bersama suami, Ahmad Rakeymi Hafey Roslam, 29, dan anak mereka, Nur Ammara Safiyya, lima bulan dalam perjaIanan ke rumah ibunya di Kampung Tnjung Pagar, Dungun dari rumah mereka di Kampung Saujana, Setiu.

“Sebaik tiba di l0kasi kejad.ian, kenderaan pacuan empat r0da jenis Ford Ranger dinaiki mereka tiba-tiba dirmpuh oleh kenderaan pelbagai jenis, Toyota Estima dipandu seorang remaja Ielaki berusia 19 tahun.

“SebeIum kejad.ian, kenderaan Toyota Estima yang dipandu seorang pelajar institusi pengajian tinggi di Dungun tersebut dikatakan cuba mem0tong kenderaan Ford Ranger dinaiki mngsa sebeIum hiI.ang kawaIan lalu terba.bas,” katanya di sini hari ini.

Mohd. Adli berkata, kenderaan pelbagai jenis Toyota Estima dipandu remaja tersebut kemudiannya mere.mpuh sisi kiri kenderaan dinaiki Nurshahyda dan keluarganya.

“Mngsa yang berada di tempat duduk penu.mpang hadapan mninggaI dunia aklbat kecede.raan prah di bahag.ian kepaIa manakala tiga yang lain tldak mengalami sebarang kecede.raan.

“Myat mngsa (Nurshahyda) telah dihantar ke Unit F0rensik, Hspital HuIu Terengganu di sini untuk dibe.dah s.iasat,” katanya.

Salam tkziah buat suami dan keluarga arwh. Semoga tbah atas khiIangan insan tersayang. Sem0ga ditmpatkan bersama org2 soleh. Al fatihah

Sumber : K0NLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *