Semasa

Empat Termasuk Dua Kanak-kanak M4ut Dalam Kemal4ngan Ngeri Dua Kenderaan.

KUALA LUMPUR : Empat terma.suk kanak-kanak berusia tiga dan empat tahun ma.ut selepas kenderaan dinaiki mereka berte.mbung dengan sebuah pacuan empat r0da yang datang dari arah bertenta.ngan di Lebuhraya Sultan Iskandar di sini pada Ahad.

Pusat Gerakan 0perasi (PG0) B0mba Kuala Lumpur dalam kenyataan pada Ahad berkata, kenderaan pacuan empat r0da jenis Toy0ta Hilux itu hila.ng kaw.alan berhampiran Ibu Pejabat Jabatan Perhutanan Semenanjung dan memasuki lor0ng bertenta.ngan.

Menurutnya, sebanyak dua buah jen.tera dan 14 angg0ta dike.rahkan sejurus menerima panggilan kecem.asan pada jam 10.52 pagi.

“Kemala.ngan berla.ku disebabkan Toyota Hilux yang menghala Seremban telah hila.ng kawa.lan dan memasuki arah bertenta.ngan menghala Parlimen dan berte.mbung dengan sebuah kereta jenis Hyundai.

“Rem.puhan itu menyeb.abkan se0rang lelaki dan wanita dewasa serta dua kanak-kanak penum.pang kereta Hyundai menin.ggal du.nia manakala pemandu Toy0ta Hilux se0rang lelaki berusia 27 tahun menga.lami ced.era ringan,” menurut kenyataan tersebut pada Ahad.

Menurut kenyataan, kesemua ma.ngsa ma.ut berjaya dikeluarkan dan dihantar ke H0spital Kuala Lumpur (HKL) untuk tind.akan lanjut.

“Pemandu Toy0ta Hilux telah dibawa ke h0spital sebelum ketibaan b0mba,” katanya.

Ma.ngsa yang menin.ggal dunia adalah Milan Damani,32; Tinisha Chanderasegaran,31; Ishaan Ivaan Damani, 3 tahun dan Rihaan Ivaan Damani, 4 tahun.

Video :

Sumber : slnar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Untuk Komen Dan Share Banyak² Ya.. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN : Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *