Semasa

“Disangka Sedang Menunaikan S0lat Dhuha” Ustazah Masrurah Menlnggal Dunia Dalam Sujud.

Kepala Batas : Se0rang Ustazah dan juga ibu kepada 3 cahayamata dis.ahkan menin.ggal du.nia semalam semasa sedang menj.alani raw.atan C19 di H0spital Kepala Batas. Ustazah Masrurah Mohamad yang merupakan ten.aga peng.ajar SK Kepala Batas, SPU telah dis.ahkan meni.nggal du.nia kira kira pu.kul 10 pagi akibat C19.

Di Khabarkan juga suaminya Suhardi Sharif masih di lCU Penang juga aki.bat pand.emik ini, Ustazah menin.ggalkan 3 anak anak yang masih kecil dan masih sek0lah , betapa be.rat uji.an buat merea didu.ga begini kehila.ngan ibu tersayang dan ayah yang sedang berta.rung nya.wa di lCU Ya Allah.

Rata rata amat terk. ejut apa yang meni.mpa Ustazah Masrurah dia meni.nggal dalam kead.aan sujud disa.ngka jururawat arw.ah sedang menunaikan s0lat duha kira kira jam 10 pagi. Apa yang berl.aku mengu.ndang pi.lu pada keluarga dan insan insan yang menge.nali arw.ah Ustazah termasuk ucapan dari Menteri Belia dan Sukan Datuk Reezal Merican Naina Merican yang menulis melalui laman faceb00knya.

Salam takziah saya ucapkan kepada keluarga Allahyarh.amah Masrurah Mohamad (Guru SK Kep.ala Ba.tas) yang meni.nggal du.nia aki.bat C19 hari ini. Allahyarh.amah menin.ggalkan suami serta 3 anak yang masih kecil. Suami beliau masih berada di h0spital aki.bat C19 juga.

Arw.ah Ustazah Masrurah lebih me.sra dengan pan.ggilan Kak long dikal.angan keluarga se0rang insan yang sangat disen.angi ramai berasal dari Kelantan. Pada 13.8.21 Telah kembali kerahm.atullah,anak saudara yg dikasihi Masrurah Mohamad (Kak Long) Menin.ggalkan 3 orang cahaya mata.

Semoga Allah mencuc. uri rahmat ke atas r0hnya, Did0akan agar rohnya ditempatkan dikalangan orang beriman, Kami akan merindui Kak Long, Damailah disana In sha Allah ,Allah akan permu.dahkan urusan anak-anak KakLong. AL Fatihah (dibaca)- K Ning Mohd.

Hari ini hari jumaat yang mulia, mendapat perkhab.aran du.ka, sahabat baik kita semasa di Maahad Amir iaitu Masrurah Mohamad di kenali sebagai Kaklong, telah pun terlebih dahulu menin.ggalkan kita aki.bat jang.kitan C19. Meninggalkan 3 orang anak yang masih kecil.

Semoga mendapat husnul khatimah,Ya Allah Kami sahabat bers.aksi Hamba-Mu ini seorang yang amat baik, Tidak pernah meny.akiti sahabat-sahabatnya. Tutur katanya lem.ah lem.but, sentiasa ceria dan tenang dalam apa jua situasi.Ampunkan dia. Ya Allah. -Aizan Yahya.

Sumber : fb / CM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *