Semasa

Bunyi Berdentvm Atas Bumbung, Bayl Dicampk Ibv Kini KritlkaI. Rupanya Ini Kejadlan Sebenar

Terkini – Bayl lelaki yang dipercayai dicampk ibunya dan terjatuh di bumbung kediaman jiran di Taman Seri Dermawan, Bercham, Ipoh, semalam, yang sebelum ini dilaporkan stabil kini krit1kal dan memerlukan bantuan pernafasan.

Ketua P0lis Daerah Ipoh, Asisten Komisioner A Asmadi Abdul Aziz berkata, bayl berkenaan dir4wat di Unit R4watan Rapi Neonatal, Kompleks Wanita, Kanak-Kanak dan Kardiologi, H0spital Raja Permaisuri Bainun (HRPB).

” Bayl berkenaan dalam keadaan krit1kal dan diberikan bantuan pernafasan,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Beliau berkata, p0lis masih menjalankan siasatan lanjut dan menunggu keadaan ibu bayl itu yang berusia 16 tahun stabil.

A Asmadi sebelum ini dilaporkan berkata, p0lis menerima panggilan mengenai penemuan bayl itu pada 12.35 tengah hari semalam.

Difahamkan kejadian tersebut disedari jiran suspek yang terdengar bunyi dentuman di bumbung sebelum melihat bayl itu melalui tingkap biliknya.

Bayi itu dipercayai dicampak ibunya dari tingkap bilik yang terletak di belakang rumah jiran berkenaan.

Terdahulu Ketua P0lis Daerah Ipoh, Asisten Komisioner A Asmadi Abdul Aziz berkata, pihaknya menerima panggilan mengenai penemuan bayl itu pada 12.35 tengah hari daripada orang awam.

Beliau berkata, bayl itu dicampak oleh seorang remaja perempuan berumur 16 tahun dari tingkap biliknya yang terletak di tingkat dua dengan ketinggian kira-kira sembilan meter.

” Seorang saksi yang juga jiran sus pek mendengar bunyi kuat seperti benda terjatuh di bahagian bumbung rumahnya dan kemudian menemukan bayk berkenaan sebelum menghubungi pihak p0lis untuk tindakan lanjut,” katanya ketika dihubungi.

Menurutnya, pemeriksaan di bilik suspek yang masih belum ke sekolah kerana baru sebulan berpindah ke rumah berkenaan dari Batu Caves, Selangor mendapati terdapat kesan tompokan d4rah pada jerigi tingkap serta cadar biliknya.

A Asmadi berkata, bayl malang itu berada dalam keadaan krit1kal dan ced3ra pada bahagian kepala dan kini dir4wat di Unit R4watan Rapi Neonatal, Kompleks Wanita, Kanak-Kanak dan Kardiologi, Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di Ipoh.

Soal siasat ke atas ibu suspek mendapati..

” Suspek dibawa ke h0spital sama untuk menerima r4watan lanjut.

” Keterangan lanjut belum diterima kerana remaja itu dalam keadaan lemah akibat mengalami pend4rahan selepas melahirkan bayl berkenaan,” katanya.

Beliau berkata, soal siasat ke atas ibu dan dua adik sus pek mendapati mereka tidak mengetahui tentang keh4milan remaja itu, malah semasa kejadian dia tidak menunjukkan sebarang petanda mahu melahirkan ank, sebaliknya hanya memberitahu baru sahaja datang h4id.

Katanya, saksi kes berkenaan akan dipanggil ke Ibu Pejabat P0lis Daerah (IPD) Ipoh untuk dirakam percakapan bagi membantu siasatan lanjut

Sumber : malaysiaunited

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *