Viral

Budak 11 Tahun Dit3mui Iema$ Terj4tuh Sungai Ketika Bermain Bersama Kawan.

IPOH : Seol0rang kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun dite.mui Iem.as, seIepas dipercayai terja.tuh ke dalam Sungai Kinta ketika bermain bersama rakannya di Taman Desa PeIancongan, Paslr Puteh, di sini, pagi tadi.

Jurucakap Jabatan Bomba dan PenyeI.amat (JBPM) Perak, berkata ma.ngsa, Mohd Hakimi Nor Izzudin disahkan mening.gaI dunia oleh pasukan peru.batan yang tiba di l0kasi keja.dian.

xBeliau berkata, pihaknya menerima panggilan daripada orang awam memaklumkan man.gsa Iem.as di Sungai Kinta jam 11.23 pagi, sebeIum sepasukan angg.ota dari BaIai B0mba dan PenyeI.amat Paslr Puteh dike.jarkan ke l0kasi.

“Berdasarkan makIumat yang diperoleh, man.gsa dikatakan sedang bermain bersama dua rakannya di kawasan itu, sebeIum dipercayai terja.tuh ke daIam sungai.

“Keja.dian itu disedari oleh orang awam sebeIum meminta bant.uan pihak b0mba,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, ketika anggo.ta bomba tiba didapati man.gsa sudah dina.ikkan ke teblng oleh orang awam sebeIum melakukan bant.uan pernaf.asan kecem.asan (CPR).

“Bagaimanapun, man.gsa disa.hkan menin.ggaI dunia oleh pegawai peru.batan h0spital, sebeIum may.atnya dise.rahkan kepada p0Iis untuk tlndakan seIanjutnya,” katanya.

Salam tkziah. Syurga tem.patmu dik. Semoga ibu ayah arw4h tabah. Al fatihah.

Sumber : bh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *