Semasa

Bangga Tak Pakai Mask Masuk Mall, Siap Membin4tangkn 0rang lagi, Pasangan Ini Undang Kec4mn Netzen

Foto sekadar hiasan. Mulai 1 Ogos 2020, pelitup muka (mask) wajib dipakai dalam pengangkutan awam dan di kawasan sesak atau tumpuan umum. Perkara tersebut telah diumumkan Menteri Kanan (k3selamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, dalam satu sidang media baru-baru ini.

Di Twitter, viral mengenai posting salah seorang pengguna Facebook yang mengakui mereka sekeluarga tidak memakai pelitup muka sewaktu berada di dalam pusat membeli-belah.

Lebih menccri perhatian, dia did4kwa masyarakat yang mematuhi SOP seperti haiwan yang mengikut arahan penternak.

Menurut individu tersebut, mereka sekeluarga hanya memakai pelitup muka sebagai syarat untuk memasuki pusat membeli belah.

Tambahnya, mereka berasa sangat selesa kerana dapat menghirup udara di dalam pusat membeli belah itu tanpa memakai pelitup muka.

Di samping itu, individu tersebut memberitahu bahawa masyarakat yang memakai pelitup muka tidak perlu memandang mereka seperti haiwan. Jelasnya lagi, individu yang memandang mereka merupakan haiwan kerana menurut sahaja arahan yang diperintahkan.

Rata-rata netizen geram melihat penyataan yang dibuat oleh individu tersebut. Bahkan, mereka menyifatkan pemikirannya itu hanya memberikan k3san buruk kepada orang lain.

Sumber : defghizrynabcd / OHbulan / lepatpisang

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *