Semasa

“Ayah Hil4ng Satu-satunya Anak Perempuan” Mariana Menlnggal Dunia, Rakan Par4h Kereta Terbab4s.

REMBAU : Seorang bapa tldak dapat mena.han perasaan se.dih apabila satu-satunya anak perempuannya menin.ggaI dunia dalam keja.dian kemaI.angan di Jalan Sedia Raja-Mamp0ng di sini, semalam.

Arif Sharkawi, 67, berkata, anak b0ngsunya itu, Mariana Arif, 21, baharu sahaja lapan hari bekerja di sebuah kiIang di Chemb0ng di sini.

Tambahnya, Allahy4rham juga telah menyatakan hasrat untuk berkahwin pada bulan Jun tahun ini bersama pasangannya, Muhammad Aiman Norhazmi, 22, yang turut terli.bat dalam kemaI.angan tersebut.

“Sebaik tiba di lokasi keja.dian semalam, ja.sad anak saya sudah ditu.tupi dengan kain. Ank saya sudah tldak bernya.wa lagi dan sehingga kini, saya masih lagi terbayang-bayangkan wajahnya, dia beIum bertunang lagi namun berhasrat untuk terus berkahwin pada Jun ini.

“Saya tidak tahu macam mana keadaan Muhammad Aiman, cuma saya difahamkan keadaannya te.ruk juga serta telah dibawa ke H0spital Tuanku Ja’afar (HTJ) Seremban,” katanya ketika dite.mui di pekarangan Jabatan F0rensik H0spital Rembau, di sini hari ini.

Sementara itu, Arif memberitahu, sejak anaknya mula bekerja, Muhammad Aiman selalu membantu menghantar Mariana pergi dan puIang dari tempat kerja.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Rembau, Deputi Superintenden, Hazri Mohamad berkata, keja.dian berl.aku kira-kira jam 10 pagi semalam dan sias.atan awal mendapati kenderaan dinaiki ma.ngsa datang dari arah Jalan Sedia Raja menghaIa ke Mampong.

“Sebaik sampai di tempat keja.dian, pemandu telah hiIa.ng kawaIan ke atas kenderaannya lalu terba.bas ke kiri jalan dan meIan.ggar tiang Telek0m Malaysia (TM).

“Ma.ngsa yang merupakan penumpang tempat duduk hadapan telah terca.mpak keIuar dari kenderaan yang dinaikinya,” katanya.

Salam t4kziah pakcik. Moga tab.ah atas kehiIa.ngan anak perempuan tersayang. Moga syurga tempatnya. Al fatihah

Sumber : utus4n 0nLlne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *