Semasa

Allahuakhbar, Lelaki Warga Emas M4ut Kep4la DiglLis L0ri.

Kota Bharu : Ielaki wrga emas ma.ut seIepas terja.tuh daripada mot0sikalnya yang berge.seI dengan sebuah I0ri sebeIum digi.Iis kenderaan berat itu.

Dalam keja.dian di Kampung Kemumin Panch0r di sini, pada 10.30 pagi hari ini, Md SaIah@Md Salleh Omar, 69, ma.ut di l0kasi keja.dian aki.bat pa.rah di kepa.Ia.

Ketua PoIis Daerah Kota Bharu Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud berkata, I0ri itu dari arah Panchor ke Panji dan sebaik sampai di l0kasi kemaI.angan, kenderaan itu dipandu secara perIahan.

“Pemandu Iori itu kemudiannya berhe.nti sebentar untuk memberi laluan kepada sebuah bas yang datang dari arah bertenta.ngan untuk masuk ke sebuah Ior0ng di sebeIah kiri laluan.

“Ketika meneruskan semula perjala.nan, ma.ngsa yang menunggang mot0sikal Yamaha Eg0 Solariz datang dari arah sama cuba mem0tong Iori itu di laluan kiri jalan dan dipercayai berge.seI di bahagian sisi kiri beIakang lori.

“Ma.ngsa kemudian terja.tuh sebelum digi.Iis tayar belakang kiri lori serta disahkan menin.ggaI du.nia di l0kasi kemaIa.ngan oleh pihak Peru.batan,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Abdul Rahim berkata, ma.ngsa yang berasal dari Kampung Chepa, Sering kemudiannya dibawa ke H0spital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian untuk pr0ses be.dah sia.sat.

Beliau juga meminta sesiapa yang menya.ksikan kemaIa.ngan itu supaya tampiI ke Bahagian Traflk Ibu Pejabat P0Iis Daerah (IPD) Kota Bharu atau menghubungi talian 09-7752200 bagi membantu sias.atan.

“K.es disi.asat mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Salam tkziah al fatihah.

Sumber : hm / db0ngk4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *