Semasa

Allahuakhbar, Guru Agama Baru Selesai Mengajar M4ut Rentvng Kereta Terbak4r.

PENDANG: Seorang guru agama m.aut apabila kereta dipandunya terb.akar selepas terli.bat dalam kemala.ngan meli.batkan lima kenderaan di Jalan Sungai Jagung, Padang Pusing, dekat Pendang pada Ahad.

Dalam keja.dian jam 4.40 petang itu Yahya Asy’ari, 65, yang baru selesai mengajar di K0lej Islam Darul Ulum, Pokok Sena dalam perjalanan pula.ng ke rumahnya di Kampung Lubuk Reba.

Ketua Polis Daerah Pendang, Deputi Superintendan Arriz Sham Hamezah berkata, keja.dian meli.batkan lima kenderaan iaitu Perodua Viva, Proton Saga, Toyota Hilux, Perodua Myvi dan sebuah Proton Wira.

Beliau berkata, kemal.angan diperc.ayai berl.aku apabila kereta Perodua Viva yang dipandu ma.ngsa dari arah Sungai Jagung menghala ke Padang Pusing cuba mem0t0ng kereta Proton Saga di hadapannya.

“Bagaimanapun ma.ngsa berte.mbung dengan Toyota Hilux sebelum terba.bas dan melan.ggar dua buah kenderaan lain.

“Aki.bat pertembu.ngan itu, Perodua Viva itu dipercayai terse.ret lebih 10 meter di atas jalan lalu terba.kar menyebabkan pemandunya terpera.ngkap dan rentu.ng terba.kar,” katanya di sini, hari ini.

Arriz Sham berkata, kemal.angan itu memb.abitkan 12 orang ma.ngsa di mana dua ced.era ringan manakala sembilan ma.ngsa tidak mengal.ami kecede.raan.

Katanya, sepasukan anggota b0mba dari Balai B0mba Dan Penyel.amat Pendang mengambil masa lima minit untuk mema.dam kebak.aran.

“Ma.yat ma.ngsa ditemui rentu.ng di tempat duduk pemandu dan dikel.uarkan selepas itu.

“Ma.yat di hantar ke Un.it F0rensik H0spital Sultanah Bahiyah (HSB) Alor Setar untuk be.dah sia.sat. Ke.s disia.sat mengikut Sek.syen 41(1) APJ 1987,” katanya.

Sumber : news

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *